AVANTGARDE JAZZ FESTIVAL

Julian Lage Group otvorili festival

16.05.2011 u 14:02

Bionic
Reading

Koncertom Julian Lage Groupa, održanim u petak na terasi Maistrinog hotela Monte Mulini u Rovinju, otvoren je prvi Avantgarde Jazz Festival

Nakon prve skladbe 'Listening Walk' s najnovijeg albuma 'Gladwell', sastav je nastavio koncert u istom tonu provodeći nas kroz svoj posljednji album izdan netom prije dolaska u Hrvatsku, uključujući u repertoar i nekoliko skladbi s hvaljenog albuma 'Sounding Point' iz 2009. godine.

Gitarskim umijećem i suptilnim uključivanjem elemenata različitih glazbenih stilova u svoj pristup, Julian Lage pokazao je zašto o njemu kritika i publika ima samo riječi hvale. Njegova gitarska virtuoznost i neprikosnoveni talent, kao i vrhunska izvedba ostalih glazbenika iz sastava oduševili su nekoliko stotina gostiju iz Hrvatske i inozemstva, a luksuzna lokacija terase hotela Monte Mulini i intimna atmosfera savršeno su zaokružile ovu glazbenu priču.

Nakon Julian Lage Groupa, niz impresivnih imena džeza koja ćemo ove godine imati priliku uživo čuti na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju nastavljaju Anat Cohen Quartet, Dr. Lonnie Smith Trio, New Gary Burton Quartet, George Benson i Return to Forever IV. Festivalski program prvog Avantgarde Jazz Festivala odvijat će se tijekom tri mjeseca (od svibnja do srpnja) na različitim lokacijama diljem Rovinja kao što su hotel Monte Mulini, pozornica Monte, bivša Tvornica duhana Rovinj i travnjak hotela Eden.