SUPERBRANDS, E.N.D., HEMENDEX, KUADRA

Kandidati za nastup na T-Mobile INmusic festivalu (3)

16.05.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Na natječaj 'Pošalji video snimku i sviraj na T-Mobile INmusic festivalu' na koji su se do 10. svibnja mogli prijaviti svi zainteresirani izvođači, pristiglo je oko sto prijava i video uradaka iz Hrvatske i inozemstva, Za svog favorita publika će moći glasovati putem crvenog gumba na MAXtv-u u razdoblju od 23.5. do 12.6. te odabrati tri pobjednika natječaja koja će zasvirati na šestom T-Mobile INmusic festivalu. Na tportalu ih predstavljamo u seriji članaka

Superbrands je indie rock sastav iz Zagreba na tragu bendova poput Editorsa i Interpola. Bend postoji od 2008. godine, a čine ga pjevač Adi, gitarist Hrvoje, basist Ivan i bubnjar Vatroslav. U svom, za indie rock pomalo netipičnom stilu, za prvi su single odabrali 'The Hand Strikes Hard', pjesmu o krvavom godišnjem kanadskom lovu na tuljane, pridruživši se tako nizu umjetnika koji su podigli svoj glas za prava životinja. Za isti su single snimili iskren i izravan, ali kontroverzan spot, koji su objavili 18. siječnja 2011., nakon promocije održane u zagrebačkom klubu Sax. Superbrands je dosad održao više samostalnih koncerata u Hrvatskoj, a nastupio je i na festivalu Minival u zagrebačkoj Jabuci te festivalu Epic Rockline Contest u Postojni u Sloveniji. Grupa je svirala i u emisiji 'Garaža' HRT-a. U svibnju 2010. jedan od najvećih portala na svijetu za nezavisne bendove, Reverbnation, proglasio je Superbrands sastavom tjedna, a o grupi je na svom blogu pisala i najveća svjetska organizacija za prava životinja PETA.

E.N.D. (evil never dies) je tročlani bend koji djeluje od 1996. Dolaze iz Zadra i obišli su sva važnija mjesta za svirku u Hrvatskoj, a gostovali su i u Sloveniji i BiH. Muziku koju rade nije jednostavno opisat u svijetu metala pa im mnogi nadjevaju prefikse poput hard core, thrash, math pa čak i death te novopečeni žanr djent, dok sami za sebe često kažu modern thrash. Iza sebe imaju nekolicinu demo snimki, kompilacija, EP, tri spota i album. Širem puku nebrojeno puta predstavljani su intervjuima i recenzijama za novine, televiziju, webportale i fanzine. Kroz godine rada nastupali su zajedno s bendovima poput Pungent Stench, Only Attitude Counts, God Dethroned, Negura Bunget, The Ocean, Municipal Waste...

Nastao u jesen 2008, Hemendex je mali kolektiv marljivih radilica sa svih krajeva Hrvatske koji se voli igrati sa spajanjem analognih/digitalnih sintetičkih zvukova s distorziranim gitarama, nastojeći pritom stvoriti nešto što bi osoba iz sada davnih osamdesetih zamišljala kao radijsku pop glazbu iz bliske budućnosti. Potpomognut jakim vizualnim identitetom i live VJingom ovaj trio (a ponekad kvartet) ostavlja dobre kritike s niza koncerata gdje je pozornicu dijelio s imenima kao što su Ladytron, Atlas Sound ili The Young Gods. Osim energične žive svirke Hemendex također nudi i svoje prvo izdanje, samoizdani vinilni EP ograničene naklade nazvan 'Reset 1' i planira izdati njegovog nasljednika 'Reset 2' u CD formatu na proljeće 2011. u suradnji s nezavisnom kućom Geenger records.

Kuadra je nu-metal/rap bend nastao pod utjecajem crossovera devedesetih 2005. u Vigevanu u talijanskoj provinciji Pavii. Poznati su po svojim tekstovima na talijanskom.
Stvorili su snažan projekt koji ima za cilj ne samo podizanje svijesti nego i zabavu. Na sceni pokazuju puno enerije kojom hipnotiziraju publiku. Bend je prisustvovao u Music Village natjecanju u Simeri 2008. i raznim drugim natjecanjima, uključujući Morning Glory Contest 2008. u Aleksandriji, gdje su osvojilii prvu nagradu. Njihov video isječak ima tisuće hitova na YouTubeu, kao i na Match Musicu. Mario Riso ih odabire za program Test Room Rock TV na kojem su bili emitirani četiri puta između prosinca 2009. i siječnja 2010. U lipnju 2010. Kuadra izlazi sa svojim prvim album 'Kuadra' pod izdavačem SG Records. Album je distribuiran u Italiji preko 'Andromeda', a u Europi kroz '7Hard'.