KOLUMBIJSKA SENZACIJA

Shakira oduševila Beograd, večeras u Zagrebu

10.05.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Kolumbijska pop senzacija ili, kako je nazivaju, 'drugi najpoznatiji izvozni proizvod iz Kolumbije', sinoć je zapalila publiku koncertom u beogradskoj areni

Među 6.000 obožavatelja koji su došli uživo čuti Shakirine hitove najviše je bilo djece s roditeljima, a od poznatih osoba na koncert je, među prvima, stigao Bajaga sa suprugom i djecom, javlja Blic. Prvi nastup u Beogradu jedne od najvećih svjetskih zvijezda počeo je s petnaestak minuta kašnjenja, a kada se pojavila na pozornici, obožavatelji su pozdravili Shakiru velikim pljeskom i uzvicima oduševljenja. Zanosna plavuša pokazala je svoju savršeno toniranu figuru u zlatnoj majici i crnim tajicama.

'Dobra večer, Beograde! Budući sam prvi put ovdje, želim da se svi lijepo provedemo. I ne zaboravite, večeras sam samo vaša', pozdravila je publiku latino diva i zapjevala svoj prvi veliki hit 'Whenever, wherever'.

Dok se atmosfera zagrijavala, Shakira je na pozornicu izvela pet djevojaka iz publike i učila ih kako da izvedu njezin prepoznatljivi trbušni ples. Cijelu večer otplesala je bosa. Nakon pjesme 'Loca', prekinula je koncert, a publika je zatražila bis.

U sklopu turneje The Sun Comes Out večeras će se održati koncert u zagrebačkoj Areni. Shakira na turneji promovira svoj novi album na kojem se nalazi i najzaraznija pjesma prošloga ljeta, 'Waka Waka'. Posjetitelje očekuje dvosatna izvedba u kombinaciji plesne glazbe, divnih balada i snažnog rocka.

Ova dobitnica Grammyja, pjevačica, zabavljačica i producentica u svojoj je karijeri prodala više od 50 milijuna albuma, surađivala s brojnim glazbenicima poput Beyonce i Alejandra Sanza, jedina je glazbenica iz Južne Amerike koja je imala pjesmu na prvom mjestu top liste u Americi, te jedina Kolumbijka koja je pjevala na inauguraciji predsjednika Baracka Obame. Čak četiri njezina hita su među dvadeset najprodavanijih pjesama prošlog desetljeća, a hitom 'Hips Don’t Lie' osvojila je prvo mjesto u više od 50 zemalja. 'Waka Waka' svjetska je senzacija prodana u dva milijuna primjeraka što je čini najuspješnijom pjesmom snimljenom za nogometno prvenstvo. Isti je video na You Tubeu pogledan više od 300 milijuna puta što ga stavlja na četvrto mjesto najgledanijih video zapisa na ovom kanalu.