SPEKTAKL PLESA i GLAZBE

Međunarodni ljetni festival salse 2009.

10.03.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Nastavljajući tradiciju prethodnih četiriju uspješnih festivala, tim Los Mamberos i Salsa Adria Produkcija d.o.o. predstavljaju vam najnovije izdanje Međunarodnog ljetnog festivala salse u prekrasnom mediteranskom gradiću Rovinju, koji će se održati od 23. do 28. lipnja

Međunarodni ljetni festival salse kruna je razvoja salse u Hrvatskoj. Od 2005, tradicionalno se održava na predivnoj kulisi mediteranskoga grada Rovinja i ove godine obilježava veliku petu obljetnicu. Kao jedinstveni plesni događaj u Hrvatskoj, u protekle četiri godine festival je privukao nekoliko tisuća zaljubljenika u ovakvu vrstu događanja iz Hrvatske i svijeta i time unaprijedio turističku ponudu regije i zemlje.
Vrhunac festivala čini razdoblje od četvrtka do nedjelje gdje tijekom dana sudionici pohađaju radionice plesa uz vrhunske internacionalne instruktore salse, rumbe, sona, cha-cha-cha te drugih plesova porijeklom s Kube i Kariba. Program večeri rezerviran je za plesne zabave uz show nastupe na različitim lokacijama grada Rovinja, od Maistrinih hotela do velike fieste na glavnom gradskom trgu. Posebnost hrvatskog festivala salse je i pool party koji se održava zadnji dan festivala na otoku Svetog Andrije u Hotelu Istra.
Četiri godine zaredom salsa plesače iz cijeloga svijeta na hrvatski salsa festival privlači ljepota i živahnost tog latino plesa, pozitivan duh festivala, entuzijazam, jedinstvena mediteranska lokacija i godišnji odmor uz ples i zabavu. Namijenjen je onima koji žele isprobati svoje prve plesne korake kao i već iskusnim plesačima koji se žele okušati u zahtijevnijim figurama. Ljepota salse je u tome što su prvi plesni koraci lako učljivi i odmah primjenjivi na plesnom podiju, a istovremeno se taj ples može nadograđivati novim plesnim pokretima cijeloga života. Na salsa festival pozivaju se svi koji žele osjetiti ljetni duh latino ritma u ugodnoj i opuštenoj atmosferi uz zabavu i druženje.

Organizaciju festivala salse zajednički provode tvrtka Salsa Adria Produkcije d.o.o. te plesni klub Los Mamberos koji čini grupa entuzijasta i zaljubljenika u salsu koji su odlučili svoju ljubav prema salsi podijeliti s ostalima i obogatiti hrvatsku plesnu scenu.

Organizatori Salsa festivala, Plesni klub 'Los Mamberos' i tvrtka Salsa Adria Produkcije d.o.o. zahvaljuju medijskim pokroviteljima festivala: Europlakat, Nova TV, tportal.hr, Glas Istre, Butiga, Turist Plus, Turizam info, UT marketing, Vita, Plan B, Putovanja za dvoje, Narodni radio, HR studio Pula.

Detaljan program festivala, informacije o izvođačima, ulaznicama i rasporedu radionica početkom ožujka bit će dostupni na web stranicama festivala www.crosalsafestival.com