ZABAVA SE NASTAVLJA

Ska fešta na T-Mobile INmusicu uz Superhikse

29.04.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Svima znana makedonska ska-punk šestorka – Superhiks - potvrdila je svoj nastup na T-Mobile INmusicu

Zahvaljujući prepoznatljivom i originalnom zvuku u kojem spretno kombiniraju reggae, latino i balkanski etno izričaj, nastupi Superhiksa garancija su izvrsnog provoda, kojim će po drugi put počastiti publiku na Jarunu.

Superhiks su 1994. osnovala tri školska prijatelja, Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov, počevši sa sviranjem mješavine ska i hardcore / punk muzike. U međuvremenu, bend je doživio nekoliko promjena te danas uz moćnu puhačku sekciju (trombon, truba i flugelhorn) i perkusionista Gocu Naumova – Indijanca, broji sveukupno šest članova te već 17 godina osvaja publiku iz cijele regije.

Prvi album 'Čekaj be vikam, kade be malku' izdaju 2000. Zahvaljujući karakterističnom zvuku i društveno osviještenim tekstovima, album je dočekan s odličnim kritikama, a njegov treći singl 'Rade' prikazivan je na brojnim europskim TV postajama, među kojima su i MTV Francuska i MTV Izrael.

S drugim albumom 'Trumano' bend postiže ogroman uspjeh na Balkanu te kreće na veliku europsku turneju, koja završava trosatnim nastupom u Skoplju pred 5000 posjetitelja. U svibnju 2006. izdaju live album 'Live in Skopje' koji je za manje od sedam dana prodan u 35 000 primjeraka. Treći studijski album 'And now... what?' objavljuju 2008. godine.

U 15 godina postojanja Superhiks su dijelili pozornice s najpoznatijim svjetskim izvođačima, među kojima su i Manu Chao i Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito i Tarantula, Henry Rollins, Rico Rodriguez i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu, koji će se održati 21. i 22. lipnja na Jarunu, Superhiks će se pridružiti brojnim domaćim i svjetskim izvođačima, među kojima su Cypress Hill, Jamiroquai, Arcade Fire, Nick Cave i Grinderman, TV on the RadioThe Streets, The Dø, Gentleman, Jello Biafra, Buraka Som Sistema, Elemental, Dubioza kolektiv, Luka Belani i Overflow