UZ DARKWOOD DUB

Jinxi na Main Stageu festivala Exit

28.04.2011 u 08:45

Bionic
Reading

Svake godine Exit promovira izvođače iz regije, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i europskim okvirima. Na ovogodišnjem Main Stageu, prije nastupa najvećih zvijezda svjetske glazbene scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova s ovih prostora. Na glavnoj pozornici Exita nastupit će grupa JINX, kao i tri sjajna benda iz Srbije – Petrol, Darkwood Dub i S.A.R.S.

Nastup na Exitu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih izvođača, koji će od 7. do 10. srpnja prašiti po pozornicama Exita. Pored već najavljenih Partibrejkersa, Irie FM, The Good Guysa, Gramophonedziea i Svi na pod, na Exit 2011. dolaze i Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil.

Jedan od najvažnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mainstreama (za koji su bili previše alter) i altera (za koji su bili previše mainstream), Jinx dolazi na Main. Radiofoničan, pitak, pametan pop koji se lijepi za uši, osigurao je bendu publiku na cijelom području ex-Yu. Jinxi su trenutačno fokusirani na promociju albuma 'Diksilend' u regiji i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exita.

Kandžija
Darkwood Dub novi je bend izdan na etiketi Exit powered by Tuborg. Novi singl 'Nešto sasvim izvesno', u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, objavljen je za besplatno preuzimanje na siteu exitmusic.tv, a bend će do svog nastupa na festivalu na etiketi Exit izdati i novi album, koji će promovirati upravo na festivalu.

Zvijezde nove srpske scene i vlasnici albuma 'Nezgodno vreme opasni dani', beogradski psihodelični trio Petrol, osim toga što će novi album objaviti na etiketi Exit, bit će i zvijezde Main Stagea Exita 2011. Ljubimci kritike i publike s profinjenijom muzičkim ukusom na glavnoj pozornici stajat će rame uz rame sa svjetskom glazbenom indie aristokracijom.

Beogradski S.A.R.S. svojim je singlom 'Buđav lebac' u najkraćem roku ostvario nevjerojatno veliku popularnost na ovim prostorima. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je poseban fenomen, a ako više od 100 koncerata od objavljivanja njihovog albuma 2008. nisu najbolji dokaz za njihovu popularnost, koliko ih publika voli dokazat će ovog ljeta na Mainu.

Dvadesetšestogodišnji hiphoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstavit će nam na Exitu novi album planiran za sredinu 2011, 'Koktel od rakije'.

Nezaboravne zabave na festivalu očekuju se i od novosadskog punk sastava Atheist Rap, ali i od funk i reagge benda Killo Killo. Novosadsku ekipu upotpunit će i mlada punk/reagge/ska grupa Ringišpil, koja ovih dana objavljuje svoj album za besplatno skidanje na etiketi Exit.