Glazba STATUS

Dodijeljene nagrade Hrvatske glazbene unije

Nagrade Status Hrvatske glazbene unije (HGU) dodijeljene su u ponedjeljak navečer najboljim hrvatskim instrumentalistima, a svečanost je održana drugu godinu zaredom u Rijeci

U području zabavne, pop rock i urbane glazbe najboljim gitaristom je proglašen Nebojša Buhin Nebo, basistom Henry Radanović, klavijaturistom Kristian Terzić, bubnjarem Marko Lazarić, sviračem puhaćih instrumenata Antonio Geček, a violinist Marko Ramljak je nagradu dobio u kategoriji ostalih glazbala.

Najboljim sviračem tradicijskih glazbala u području narodne i etno glazbe proglašen je svirač roženica i miha Franko Krajcar.

Među jazz glazbenicima najbolji saksofonist je Vojkan Jocić, nagradu za najbolje trubače dijele Branko Sterpin i Davor Križić, najbolji klavirist je Zvjezdan Ružić Zwecky, najbolji basist Henry Radanović, a najbolji bubnjari su ravnopravno Tonči Grabušić i Janko Novoselić. Nagradu Damir Dičić, imenovanu po preminulom predsjedniku HGU-a, za najboljeg jazz gitarista dobio je Elvis Penava.

O dobitnicima nagrada Status odlučuju glasovanjem svi članovi HGU-a.

Posebna priznanja HGU-a za cjelokupno glazbeno stvaralaštvo dobili su Ladislav Fidri, Višnja Korbar, Marko Novosel, Stjepan Đimi Stanić, Davor Lorković te Hrvatski radio - Radio Pula za 50 godina djelovanja i doprinos hrvatskoj glazbi.

Večerašnja svečanost ostvarena je u suradnji s HRT te će naknadno na programu ove kuće biti snimka priredbe. Na večerašnjoj su svečanosti nastupili brojni glazbenici, među kojima mnogi dobitnici Statusa HGU-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više