Glazba TURNEJA PRIJE EUROSONGA

Daria Kinzer upoznaje Europu s 'Lahorom'

  • Autor: tportal.hr
  • 8.4.2011 18:53:09
  • 8.4.2011 14:45:30

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, Daria Kinzer u subotu kreće na ostatak velike turneje po Europi tijekom koje će predstaviti 'Celebrate', englesku verziju pjesme 'Lahore' kojom će nas predstavljati u Dusseldorfu

Prva etapa na Darijinoj europskoj turneji je Amsterdam, gdje već 9. travnja nastupa na mini-Eurosongu, emisiji 'Eurovision in concert', na kojemu će nastupiti predstavnici 20-ak zemalja koje će se natjecati u Njemačkoj. Događaj koji se smatra uvertirom u pravi Eurosong okupit će nekoliko tisuća ljudi u publici te će ga prenositi i nizozemska televizija.

Već u ponedjeljak, 11. travnja, Darija kreće u Moskvu gdje će se susresti s novinarima i održati niz promotivnih aktivnosti. U Moskvi će održati i probe za nastup s ruskim iluzionistom Sergejem Voroncovim uoči njegovog odlaska u Pariz. Daria će u Moskvi snimiti i rusku verziju pjesme 'Celebrate', a ovih je dana dovršila i snimanje njemačke verzije te pjesme.

Nakon Moskve, Daria putuje na Maltu, gdje stiže 14. travnja kako bi nastupila u Xarabanku i još dvije najgledanije emisije PBS-a, tamošnje javne televizije. S Malte Daria putuje u Beograd, kamo stiže 18. travnja kako bi nastupila u emisijama 'Bingo i pesma' te 'Dobro jutro, Srbija' na Radioteleviziji Srbije. Posljednja točka na turneji je Ljubljana, kamo stiže 22. travnja. Daria će nastupiti u emisiji 'Spet doma' (Ponovno kod kuće), jednoj od najgledanijih i najpopularnijih na Televiziji Slovenije.

Osim izvođača i skladatelja Borisa Đurđevića, hrvatsku delegaciju na ovogodišnjem Eurosongu s HRT-a čine komentator Duško Ćurlić, urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi, producent Rajko Pavlović te šef delegacije Aleksandar Kostadinov, urednik projekta.

'Želim što bolje predstaviti našu pjesmu po Europi i približiti je gledateljima, posebno se veselim susretima s ostalim predstavnicima na Eurosongu', izjavila je Daria uoči odlaska.

Daria Kinzer: 'Celebrate'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više