Glazba HUMANITARAC NA DJELU

Manu Chao za mališane s onkologije KBC-a Rijeka

  • Autor: tportal.hr
  • 4.4.2011 10:48:12
  • 4.4.2011 10:02:50

Veliki glazbeni umjetnik poznat je i kao osoba širokog srca te će prihod od prodaje materijala na večerašnjem zagrebačkom koncertu u Maloj dvorani Doma sportova darovati dječjem odjelu onkologije KBC-a Rijeka

Budući da bolnica kreće s obnovom i opremanjem tog odjela, organizator koncerta od prikupljenog novca planira kupiti dio opreme potrebne za njegovo uređenje.

Pružanje adekvatne skrbi za djecu oboljelu od malignih bolesti trebao bi biti jedan od prioriteta našeg društva, pogotovu danas, kada statistike pokazuju da u Hrvatskoj svake godine od neke maligne bolesti oboli više od 180 djece.

Odjel za onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prima i hospitalizira djecu s područja triju županija (Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske) te godišnje primi oko 500, a ambulantno obradi 1000 do 1200 djece. Zbog nepovoljnih uvjeta, među kojima je najveći problem nedostatak prostora i adekvatne opreme, otežan je rad medicinskih radnika na tom odjelu, zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za njegovo uređenje.

Količina opreme za bolnicu ovisit će o visini iznosa prikupljenog novca od prodaje materijala na koncertu, stoga je svaka, čak i najmanja donacija, od uistinu velike važnosti za ovu akciju.

Manu Chao odlučio je pomoći onkološkom odjelu KBC-a Rijeka, a ovim putem pozivamo sve njegove fanove da učine isto te kupnjom nekih od proizvoda na koncertu pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više