NAGRADNJAČA

Libar u Saxu - dobitnik ulaznica

31.03.2011 u 14:53

Bionic
Reading

Prošlo je već četiri mjeseca, a o koncertu grupe Libar u zagrebačkom klubu Sax još se priča! Zbog velikog interesa publike Libar se vraća na isto mjesto i to već u subotu 2. travnja! A tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici

I ovog puta Libar će publiku oduševiti nevjerojatnom energijom te bogatim i raznolikim repertoarom koji se sastoji od domaćih i stranih pop i rock covera bendova kao što su Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Muse, Talking Heads, Haustor, Denis & Denis i mnogi drugi!

Zagrebačka publika prva će imati priliku premijerno uživo čuti novi singl 'Kukalo' s nadolazećeg autorskog albuma koji se očekuje krajem ljeta. Drugi po redu autorski singl Libra 'Kukalo' autorski je uradak pjevača Marija Alajbega. Tekst je ljubavna metafora dječje igre šire poznate pod nazivom 'Skrivača'. Glazbom se Libar potrudio još dalje odmaknuti od klasičnog klapskog koncepta, tako je aranžman obogaćen gitarskim dionicama karakterističnim za power pop i alter rock, uz plesne sekvence bliske područjima disko punka i break beata!

Libar čini devet članova, a publika ih je prepoznala po odličnom repertoaru koji se sastoji od poznatih hrvatskih i stranih pop rock covera. Započeli su karijeru kao klapa Libar, ali još 2009. godine odmakli su se od klapskog koncepta i postali bend. Iste godine oduševili su publiku heavy metal obradom pjesme 'Pusti da ti leut svira' Đele Jusića, a nedugo zatim osvojili su čak tri nagrade na šibenskom festivalu šansone pjesmom 'Dite'. Radijske postaje su ih prozvale jednim od velikih nada naše glazbene scene, a Libar neumorno stvara i dalje kako bi opravdao očekivanja glazbenih urednika, publike i naravno vlastita.

Dvije ulaznice je osvojila Helena Jelovčić

Ulaznice se podižu na ulazu u klub na dan koncerta, uz predočenje osobne iskaznice.