SLAVNI HIP-HOPERI

The House of Pain na Exitu

31.03.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Članovi benda Everlast i Danny Boy odlučili su se ponovno okupiti kako bi s fanovima proslavili svoju dvadesetu godišnjicu i dolaze dići na noge i Novi Sad

Na Main Stageu opasno se zahuktalo jer su nastup na Exitu potvrdili i hip-hop Amerikanci irskih korijena, The House of Pain. Na Fusion bini očekuje nas šarmantni nizozemski indie rock bend Go Back To The Zoo, vlasnici hita 'Beam Me Up' koji ih je lansirao na svjetsku glazbenu scenu, spremni da svojim gitarama osvoje i Exit publiku.

Skoro je nevjerojatno da je najveći hit američkih hip-hopera ponosnih na svoje irsko poreklo, Jump Around, izašao još davne 1991. Istoimeni album House of Pain, izdan te godine, u potpunosti je promijenio povijest hip-hopa i dostigao multiplatinastu tiražu, a 'himna' Jump Around dostigla treće mjesto u SAD-u i osmo u Velikoj Britaniji. Pet godina kasnije članovi benda rastaju se posvećujući se samostalnim karijerama. Everlast započinje solo karijeru koja uključuje trostruki platinasti album, dominaciju na top listama i osvojenog Grammyja, dok se Danny Boy posvetio vođenju uspješne kompanije koja se bavi umjetnošću. U novom desetljeću članovi House of Pain su spremni turnejom obradovati obožavatelje širom svijeta i riječima Everlasta: 'Prošlo je dvadeset godina i jako smo uzbuđeni zbog zajedničke turneje. Svaki koncert će biti kao rođendan...bit će ludo!'

House of Pain dolaze osvojiti nove generacije neposlušnih tinejdžera i pokazati im koliko sirov i prljav njihov hip-hop može biti te dokazati da njihovu muziku mogu prepoznati svi.

Go Back to the Zoo je nizozemski indie rock bend koji su inicijalno formirali braća Teun i Cas i njihov prijatelj iz djetinjstva Bram. Budućeg basista benda upoznaju u redu za koncert The Strokes i povijest počinje! 2008. objavljuju prvi EP, a 2009. potpisuju ugovor s Univerzalom i objavljuju singl 'Beam Me Up' koji im donosi instant uspjeh. Iste godine objavljuju i drugi singl 'Electric', dok 2010. godine izdaju svoj studijski album prvijenac, 'Benny Blisto'. Sa svojim svježim nastupom, klasičnim indie pop rock zvukom i albumom prvijencem, Go Back To the Zoo je definitivno bend na koji treba obratiti pažnju na ovogodišnjem Exit festivalu!

Exit festival održat će se od 7. do 10. srpnja 2011. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i tijekom četiri dana predstavit će više od 600 izvođača na dvadeset bina.