EXPLOSIVE STAGE

Njemačke thrash ikone Kreator na Exitu

17.03.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Njemački Kreator, najvažniji europski thrash metal bend, napokon dolazi na Explosive stage Exita kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala

Već skoro trideset godina Kreator drži visoku poziciju na thrash metal sceni, zajedno s bendovima kao što su Slayer Metallica i Megadeth.

Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je posljednji objavljen u siječnju 2009, i dalje puni koncertne dvorane i festivale širom Njemačke, Europe i svijeta.

Headliner najvećih europskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken, Kreator postavlja samo jedno pitanje: je li Explosive stage dovoljno velik da primi sve obožavatelje tog osebujnog benda?

Frontmen Kreatora, beskompromisni Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korijena thrash metal scene. Novi album opire se čarima moderne produkcije i, po riječima autora, stopostotni je odraz live nastupa Kreatora, potencirajući sirovu svirku kao vrhunac glazbene komunikacije s publikom.

'Mi svoju glazbu stvaramo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih. Problem je što danas i najgore grupe mogu zvučati odlično zahvaljujući računalnoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo zvučati prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada', kaže Petrozza.

Explosive pozornica na dvanaestom Exitu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovest će najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive stage predstavit će najpoznatije, vjerojatno i najkontroverznije bendove svijeta, a pridružit će im se brojna imena s naših prostora, predstavnici svih onih koji odbijaju gledati svijet kroz ružičaste naočale i koji se ne boje stisnuti šake i zaurlati na nepravdu, siromaštvo i političku represiju.

Exit se ove godine održava od 7. do 10. srpnja u Novom Sadu.