U DRUŠTVU NAJBOLJIH

Vanna na naslovnici knjige 'World greatest singers'

16.03.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Udruženje američkih glazbenika, pjevača i umjetnika odlučilo je da Vanna krasi naslovnicu knjige 'World greatest singers, Volume 1: Eastern Europe' legendarnog Maximilliena de Lafayettea

U dijelu knjige koji se bavi hrvatskim glazbenicima uz Vannu su predstavljene i legende hrvatske glazbene scene, poput Josipe Lisac, Đurđice Barlović, Gabi Novak, Jasne Zlokić,Meri Cetinić, Radojke Šverko, Ruže Pospiš-Baldani, Sandre Bagarić, Tereze Kesovije i drugih. Na desetak stranica o Vanni čitatelji će moći naći opširan intervju koji je za ovo izdanje s Vannom napravila urednica izdanja Carol Lexter, opširnu biografiju na engleskom, pregled diskografije i mnoge fotografije.

Autor knjige, Maximillien de Lafayette, jedan je od najplodnijih pisaca i umjetnika te vrlo priznat u svijetu. Napisao je više od 800 knjiga i devet enciklopedija (od kojih je 675 objavljeno) u gotovo 40 različitih polja u rasponu od povijesti umjetnosti i komparativne analize civilizacija do vanjske politike, milanske i pariške modne scene i misterija parapsihologije. Zanimljivost Vannina pojavljivanja na naslovnici knjige jednog ovakvog autora tim je veća što je sam Lafayette izrazio želju da upravo ona bude na naslovnici nakon što je poslušao njezinu izvedbu pjesme 'L'Appuntamento' ('Susret' u prijevodu Arsena Dedića) s albuma 'Ledeno doba'.