NOVOSTI O FESTIVALU

T-Mobile INmusic festival na MAXtv-u

09.03.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon vijesti o dolasku Cypress Hilla na ovogodišnji T-Mobile INmusic festival doznali smo još neke detalje vezane oko prikazivanja festivala na MAXtv-u, izvođačima, kampiranju...

'Festival nije dječja igra, već ozbiljna kulturna činjenica', objasnio je direktor T-Mobile INmusica Zoran Marić na press-konferenciji održanoj danas, 9. ožujka u klubu Aquarius, gdje su mu društvo pravili Maja Weber (direktorica Odjela za odnose s javnošću T-HT-a), Dubravka Mičić (voditeljica Službe za promidžbu i komunikaciju Turističke zajednice Grada Zagreba) i glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš

Dugo smo se pitali kada će i Hrvatska dobiti svoj Exit, ali posljednjih godina pitamo se sve manje, jer T-Mobile INmusic festival opsegom i ponudom, kao i priznanjima iz svijeta, itekako se nametnuo kao jedan od najsnažnijih glazbenih festivala ovog dijela Europe. No unatoč tome država i Grad Zagreb i dalje se ponašaju kao da ih se ta 'kulturna činjenica' uopće ne tiče. O tome je Marić puno govorio na današnjem susretu s novinarima, odaslavši poruku gradskim i državnim vlastima koja se svodi na vrlo jednostavnu osudu ignoriranja.

'Ljudi jednostavno ne rade svoj posao', rekao je Marić, podsjetivši da Novi Sad, iako ima nekoliko puta manji proračun od zagrebačkog, samo za Exit izdvaja oko pola milijuna eura, dok naša metropola za svoj 'festivalski dragulj' - ne izdvaja ništa. Osim toga, ove će godine i Europska unija biti uključena u organizaciju programa, što je također jedan od angažmana koji je došao izravno iz tijela buduće europske superdržave, a koji će se, bez pretjerane pomoći folklorom, klasikom i jazzom opsjednutih hrvatskih Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu, pobrinuti da se na listi izvođača nađe i nekoliko imena izvan dominantnog anglosaksonskog govornog područja.

Objavu tih imena, kao i nekih drugih, još čekamo, ali za sada znamo da su najveće zvijezde ovogodišnjeg T-Mobile INmusica Cypress Hill Jamiroquai, Arcade Fire, Nick Cave, Grinderman i TV on the Radio, koji će nastupiti uz četrdesetak drugih inozemnih i domaćih izvođača.

Uz glazbeni program, festival će ponuditi brojne popratne sadržaje, a posebna novost je festivalski TV kanaldostupan u ponudi MAXtv-a. Na njemu će se svakodnevno prikazivati raznovrsni sadržaji vezani uz festivalska glazbena imena poput spotova, intervjua i snimki koncerata. U sklopu natječaja za bendove 'Imaš bend i video spot? Pošalji video spot i zasviraj na T-Mobile INmusic festivalu', na istom MAXtv kanalu spotovima će se predstaviti i svi zainteresirani izvođači. U tri kruga natječaja publika će u razdoblju od 23. svibnja do 12. lipnja imati priliku glasovanjem za svoga favorita putem crvenog gumba na MAXtv-u odlučiti o pobjednicima. Na taj će način, tri benda s najvećim brojem glasova zasvirati na glavnoj pozornici T-Mobile INmusic festivala.

'Gledatelji će na tom kanalu moći vidjeti materijale s prošlogodišnjih festivala, ali i uživo gledati neke od sadržaja ovogodišnjeg T-Mobile INmusica. Na društvenim mrežama u svibnju kreće veliki nagradni kviz u kojem će naši fanovi imati mogućnost osvojiti festivalske ulaznice. One se već sada mogu nabaviti uz 50 kuna popusta u našim T-Centrima, dok studenti i đaci imaju dodatni popust. Isto tako, moguća je online kupnja ulaznica putem tportala, dok će najsretniji čitatelji tportala imati priliku osvojiti besplatne ulaznice i backstage tour', izjavila je Maja Weber.

Ukoliko ne izostane potpora grada Zagreba (pregovori su u tijeku), T-Mobile INmusic festival će svoj sadržaj obogatiti ponudom šestodnevnog kampa u sklopu kojeg će posjetitelji moći koristiti raznovrsne zanimljive sadržaje. Kamp će biti smješten na jugozapadnoj strani Velikog jezera i bit će otvoren za posjetitelje od 18. lipnja do 23. lipnja. Kamperi će na raspolaganju imati toplu vodu, bežični internet, trgovinu te mogućnost čuvanja osobnih stvari, punjenja mobitela i laptopa. Uz osnovni sadržaj, kamperi će u šest dana boravka moći uživati i u kupanju, sportu, glazbi, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske. Uza sve to, posjetiteljima će biti ponuđeni organizirani izleti na atraktivna odredišta, poput Plitvičkih jezera ili raftinga na Mrežnici.