STIŽE JOŠ POJAČANJA

Magnetic Man na Exitu

01.03.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Poznata kao jedna od najboljih u Europi,Dance Arena Exit festivala najavljuje još impresivnih imena

Svake godine 20.000 ljudi dočekuje zoru na Petrovaradinskoj tvrđavi uz najbolje izvođače svjetske elektronske scene. Ove godine se već najavljenim Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Joris Voorn i Gramophonedzie pridružuju i DJ Sneak, Carl Craig, Marco Carola i tiNi. Pojačanje s main stagea pružit će trenutno najpopularnija dubstep grupa i jedan od najtraženijih izvođača na Exit društvenim mrežama, Magnetic Man.

Riječ je o bendu koji je u ovome trenutku jedan od najboljih predstavnika svjetske elektronske scene. Moglo bi se reći da je ta supergrupa, sastavljena od tri dubstep DJ maga, Skream, Benga i Artwork, bila unaprijed osuđena na uspjeh jer njezini članovi već su izgradili reputaciju u ovom žanru prije nego što je on uopće i nazvan dubstepom. Njihov najprepoznatljiviji singl, ’I Need Air’, otpjevan vokalom Angele Hunt, osvojio je top liste širom Europe, a album prvijenac iz prošle godine, Magnetic Man, impresionirao je čak i dubstep puritance. Ono što ova tri velikana obećavaju na festivalu je njihov jedinstveni smisao za humor, live u svom punom smislu riječi i ogromne basove.

Oni koji ipak preferiraju lakše melodije, svakako će se obradovati dolaskom DJ Sneaka, koji sa sobom donosi autentični disko i disko house grove. Njegov dinamični stil koji varira od energične Chicago škole, preko plemenskih latino beatova, pa sve do disko obrada retro klasika, uvrstio ga je među 100 najboljih DJ-eva na svijetu.

Jedna od zvijezda Dance Arene svakako će biti i vizionar elektronske muzike, kreativni glazbeni magnat, Carl Craig, koji ovih dana slavi i dvadeseti rođendan svoje etikete, Planet E. Kompozitor nominiran za Grammyja, svjetski priznati DJ i ambasador Detroita svakako će oduševiti svoje fanove na festivalu, a i osvojiti srca partijanere koji nisu upoznati s njegovim radom. Pridružit će mu se i globalni ambasador talijanske techno scene, Marco Carola, čovjek koji je technu dao dance predznak, pokrećući sad već globalni trend izbjegavanja jednostranosti u elektronskoj muzici. Sličnu estetiku promovira i novo otkriće Ibize i miljenica čuvenog Loco Dicea, kovrčava djevojka razigranog temperamenta, tiNi, spremna očarati publiku Dance Arene svojim autentičnim setom i pojavom.

Kako se lista elektronskih imena proširuje, već postaje sigurno da će Dance Arena i ove godine biti mjesto na kome se potvrđuju stalne vrijednosti i utvrđuju nove, postajući uzor kako za druge dance prostore na svijetu, tako i za svoja sljedeća postignuća. I raznolika i poučna, a prije svega neodoljivo zabavna.