LEGENDE U SUSJEDSTVU

Originalna postava Pulpa stiže na Exit

23.02.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Pulp se odlučio ovog ljeta ponovo okupiti u originalnoj postavi te odsvirati nekoliko koncerata, među kojima i jedan na Exitu

U studenom prošle godine članovi benda najavili su ponovno okupljanje originalne postave. 'Pulp se odlučio ponovo sastati i odsvirati nekoliko koncerata sljedećeg ljeta. Na svirkama će nastupati originalni članovi benda, Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior i Mark Webber te će svirati stvari iz svih dijelova svoje karijere. Da, to znači da ćete čuti svoje omiljene pjesme!', stajalo je u obavijesti za javnost, no nije bilo i popisa festivala i gradova u kojima će nastupiti. A sad znamo i to, ili barem ono što nas najviše zanima – u sklopu povratničke turneje Pulp stiže u naše susjedstvo, na Exit.

Pulp je nastao 1978. godine i u trenutku stvorio vjerne fanove, da bi 1995. godine, nakon singla Common People, postao svjetski poznat i priznat bend. Isti singl postao je himna svih gubitnika svijeta, jedna od pjesama koja je obilježila devedesete. To je bio plodotvoran period za bend koji je  albumom Different Class stigao na prvo mjesto britanske liste albuma, a čak četiri singla s njega našla su se među top deset singlova u Velikoj Britaniji.

Pulp je objavio ukupno sedam albuma, od kojih je posljednji izašao 2002. godine, a na povratnoj turneji svirat će u sastavu koji se nije okupio od 1996. godine. Bend odlikuje klasični britpop zvuk, ekscentrični frontmen za kojim uzdišu fanovi svih generacija, kao i melodramatični stihovi.

Pulp se na Exitu, koji se ove godine u Novom Sadu održava od 7. do 10. srpnja, pridružuje već najavljenom popisu: Arcade Fire, Portishead, Grinderman, Underworld, Beirut Hadouken!, Fedde Le Grand, Joris Voorn, Tiga, Joachim Garraud, James Zabiela, Gramophonedzie, Partibrejkers, Petrol BIrie FM, The Good Guys i Svi na pod, a broj izvođača raste svaki tjedan.

Pulp: Common People