U KIC-U

Jeremy Brown održava radionicu jazza u Zagrebu

16.02.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Dana 21. i 22. veljače, zagrebački gost će biti jedan od najglasovitijih jazz kontrabasista u Velikoj Britaniji

Glazbenik iz Londona, Jeremy Brown, odazvao se pozivu pijanista Mateja Deronjića, zagrebačkog Kulturno-informativnog centra i British Councilea da u Hrvatskoj održi dvodnevnu glazbenu radionicu u prostorima KIC-a Preradovićeva 7 od 12 do15 sati.

Radionica je namijenjena svim glazbenicima instrumentalistima koji imaju interes za jazz ili improvizaciju, bez obzira na glazbeno opredjeljenje. Radionica će se baviti osnovnim aspektima glazbe kao što su odnos melodije i harmonije, ritam te najvažnije, zajedničko muziciranje. Nivo radionice prilagođen je onima koji se s jazzom susreću prvi put te onima koji netom zaplovili jazz vodama. Cijena radionice je 70 kuna po danu, za sve informacije i prijave javite se na jazzworkshop@yahoo.com.

U sklopu radionice jazza pod vodstvom Jeremy Browna, održat će se koncert Jeremy Brown and friends u sastavu Pavle Miljenović - gitara, Luka Medić - gitara, Matej Deronjić - klavir i Borko Rupena - bubanj. Koncert će se održati u klubu Pepermint, Ilica 24, s početkom u 21 sat, cijena ulaznice je 35 kuna.

Jeremy Brown diplomirao je 1994. na Royal Academy of Music, na kojoj danas i sam predaje kao profesor kontrabasa. Nakon završenog školovanja postao je dijelom kvarteta glasovitog saksofonista Petera Kinga i trija pijanista Juliana Josepha. Miljenik londonskog Ronnie Scotts Cluba u posljednjih desetak godina nastupa s plejadom jazz glazbenika među kojima su Charles Mcpherson, Deborah Brown, Johnny Griffin, Art Farmer i stalni je član mnogih glasovitih sastava: Stacey Kent, BBC Big Band kvartet Anita Wardell i Peter James Trio. Iako je potpuno posvećen jazzu, otkako je napustio karijeru klasičnog oboista, Brown u posljednje dvije godine nastupa pod palicom dirigentske zvijezde Johana Wilsona oživljavajući zvuke zlatnog doba filmova MGM-a.