DVIJE NAGRADE ZA ARCADE FIRE

Take That nakon 17 godina osvojio Brit Awards

16.02.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon 17 godina, Take That je proglašen najboljom grupom na Brit Awards, dok se Arcade Fire okitio dvjema nagradama

Slavni boy bend prvi put je nominiran u svojim mlađahnim danima, davne 1993. godine, da bi nagradu Brit Awards osvojio tek ove, 2011. godine, nakon izuzetno uspješnog povratka na glazbenu scenu, piše britanski Telegraph.

Engleski folk rock kvartet Mumford & Sons debitantskim albumom 'Sigh No More' osvojio je nagradu za album godine, dok je nekadašnja djevojka Marcusa Mumforda, folk pjevačica Laura Marling osvojila nagradu za najbolju pjevačicu. Među nominiranima je bila i Cheryl Cole, što su kritičari prokomentirali kako bi njoj bolje pristajala nominacija za najboljeg mimičara, ili po naški tihu zijevalicu.

Tinie Tempah, 22-godišnji britanski reper, osvojio je dvije nagrade publike, za najbolji singl Pass Out' i zvijezdu u usponu, no propustio je nagradu za najboljeg pjevača, koja je pripala Planu B, odnosno Benu Drewu.

Arcade Fire, koji stižu ovog ljeta na T-Nobile INmusic festival, nakon uspješnog Grammyja su se i na Brit Awards okitili nagradama. Proglašeni su najboljim međunarodnim bendom, a nagradom se okitio i njihov album.

Razočaranje nakon Grammyja, gdje je ostao kratkih rukava, mlađahni Justin Bieber isprao je na Brit Awards, gdje mu je pripala nagrada za međunarodnu zvijezdu u usponu. Ostale međunarodne nagrade pripale su uglavnom Rihanni. Najkritičniju nagradu, onu kritičara, osvojio je Jessie J.

Take That: 'Kidz' (na Brit Awards)