TONĆI HULJIĆ:

Ako misle da sam plagijator, neka idu u Vrapče

26.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Na brojnim internetskim forumima skladatelja Tončija Huljića se optužuje da je pjesma 'Lijepa Tena' plagijat skladbe 'Tango in Ebony' Maksima Mrvice

Nakon što se našao u središtu skandala zbog informacije da se upravo on krije iza tajanstvenog imena E. Owen koji je napisao pjesmu za natjecatelje showa 'Operacija trijumf', poznati splitski skladatelj Tonči Huljić opet je na meti medija.

Brojni internetski forumi raspisali su o tome da je Huljićeva pjesma 'Lijepa Tena' u izvedbi Igora Curkova plagijat skladbe 'Tango in Ebony'Maksima Mrvice koja je objavljena na njegovu albumu 'Electrik'. Ta Maksimova skladba korištena je i u jednoj od sapunica AVA produkcije, čiji je suvlasnik bio Huljić.

Glazbenici su za Slobodnu Dalmaciju usporedili skladbu 'Lijepa Tena' i 'Tango in Ebony' te su zaključili da je Huljić, posegnuvši u vlastiti opus, izvukao prepoznatljiv melodijski motiv te ga ponovno razradio.

Splitski skladatelj cijeloj se priči nasmijao rekavši kako su to gluposti te da se nema namjeru previše na to osvrtati. 'Vrapče je adresa koju trebaju potražiti ti glazbenici', rekao je Huljić za tportal.hr.