NAGRADNJAČA

Klapa Kampanel u Arsenalu - dobitnik

04.02.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Klapa Kampanel nastupit će u zadarskom klubu Arsenal 11. veljače, a tportal.hr ovom prilikom poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici

Klapa Kampanel nastala je u Zagrebu 1996. Klapa njeguje izvorno tradicionalno a capella pjevanje i pjevanje autorskih pjesama uz instrumentalnu pratnju mandolina i gitara te duhovne šansone. Osobitu prepoznatljivost stekla je obradama suvremenih pop skladbi postavši time jedinstvena zbog spajanja, na prvi pogled, nespojivih glazbenih pravaca. Klapa je izdala dva nosača zvuka. Prvi je studijski album 'Aj ća, volin te' kojim se predstavlja u novom vokalno instrumentalnom izričaju - složenom kombinacijom autorskih pjesama i obrada popularnih pop izvođača 80-ih godina u Hrvatskoj. Drugi nosač je DVD i CD kojim je predstavljen koncert iz Gavelle u studenom 2008. godine.

Među nagradama koje je klapa Kampanel osvojila ističu se nagrada za najbolju glazbu na festivalu Zadarfest 2010. za pjesmu 'Ja iden doma', prva nagrada ocjenjivačkog suda na 'Hrvatskom festivalu klapa i mandolina - Opatija 2010.' te Grand prix na festivalu duhovne šansone Uskrs festu 2006. u Zagrebu za pjesmu 'Lanterna moje duše'. Godine 2009. album 'Aj ća, volin te' bio je nominiran za diskografsku nagradu Porinu u tri kategorije, a Porina su osvojili u kategoriji najbolje klapske izvedbe.

Dvije ulaznice je osvojila Katarina Župnek. Svoje ulaznice podiže na ulazu u klub, uz predočenje osobne iskaznice.