KULTNI BEND U KINU SC-a

The Tiger Lillies oduševili zagrebačku publiku

01.02.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Napokon smo dočekali nastup britanskog trojca The Tiger Lillies, čija je mješavina kabaretskog izričaja, groteske i pankerske energije oduševila zagrebačku publiku

U prepunoj dvorani zagrebačkog Kina SC-a iz oblaka scenskog dima izronio je glazbeni trojac The Tiger Lillies te svojim duhovitim, mjestimično energičnim, a mjestimično elegičnim izvedbama koje gotovo bez iznimke tematiziraju iskustva s dna socijalne ljestvice - nasilje, siromaštvo, ovisnosti smještene u milje prostitutki i njihovih svodnika, dilera i narkomana - potpuno očarao publiku koja ih je pozvala na čak dva bisa.

U organizaciji Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu i udruge Žedno uho, The Tiger Lillies u Zagrebu su održali uistinu osebujan koncert, od kojih su još fascinantnije (ako je suditi prema kritikama) njihove kazališne predstave.

Grupu je 1989. u Londonu osnovao pjevač Martyn Jacques, kojemu su se pridružili perkusionist Adrian Huge i basist Adrian Stout, kreiravši osebujan groteskni glazbeno-scenski nastup koji su sami imenovali kao 'brehtovski punk kabare'. Nakon nastupa u pubovima i na ulicama, prepoznala ih je kazališna publika pa nastupaju na edinburškom kazališnom festivalu Fringe, u Piccadilly Theatreu te u Operi u Sydneyju.

Osvojili su nagradu Laurence Olivier za mjuzikl 'Shokheaded Peter' i nominaciju za Grammy 2003. za album 'The Gorey End' snimljen s legendarnim Kronos Quartetom.

Pogledajte u fotogaleriji barem djelić tog čuda.