tportal.hr

Zagreb
+7
Osijek
+6
Pula
+10
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+12

JINX U VIROVITICI

Yaya: Žene iznad 35 nisu nezgodne, već znaju što žele

Jinxi su u sklopu manifestacije 'Noć muzeja 2011' održali koncert u Virovitici, a uoči koncerta frontmenica Jadranka Ivaniš Yaya popričala je s novinarima te otkrila da žene iznad 35 ne postaju nezgodne, već su u najboljim godinama

Datum objave:
29.1.2011 11:50

Zadnja izmjena:
29.1.2011 12:26

Vezane teme

Koncert je održan u virovitičkom muzeju, a okupljeni su mogli uživati u najpoznatijim hitovima benda osnovanog još 1993. godine u Zagrebu. Nakon razlaza 2001. grupa se ponovo okuplja 2007.

Uoči koncerta Jadranka Ivaniš Yaya popričala je s novinarima.

Je li istina da nakon 35. godine žene postaju nezgodne – bilo je uvodno pitanje u razgovor sa 36-godišnjom Jadrankom Ivaniš Yayom, popularnom pjevačicom Jinxa, u virovitičkom Gradskom muzeju. Dobro je da je počelo baš tako, jer učinilo se da je to pitanje opustio pomalo napetu atmosferu između okupljenih novinara, nekih članova grupe i Yaye pri susretu 'na prvi pogled'.

'O da, to muškarcima jako teško pada jer postaneš pametna s toliko godina!' odgovorila je kao iz rukava. 'Tad već imaš nekakva iskustva, znaš što hoćeš i uživaš jer si, zapravo, u nekakvim najboljim godinama. Voljela bih da duže traje, ali, nažalost, neće', dodala je.

Komentirajući trend nacionalnih žalopojki nemalog broja hrvatskih izvođača, rekla je da su one proizvod i filozofija vremena u kojemu sve treba biti 'brzo, jeftino, glupo'. Hrvatsku, domaću glazbu - reći će - zapravo ni ne sluša. S tim je, kao i bend, raščistila još u samom početku.

Zanimljiva i svoja u svakom odgovoru, progovorila je i o suradnji s novinarima i o tome kako vidi njihov pristup.

'Devedeset posto njih je katastrofa, 90 posto se uopće ne pripremi i 90 posto njih ima ista pitanja. Nikome se više ne da raditi, nikome više ništa nije bitno, zapravo. Kad bih ja bila novinar, onda bih pratila nečiji rad, ušla malo dublje u materiju i možda bih malo razmislila o tome što nekoga treba pitati ili ga negdje 'piknuti'. Uglavnom se događa da nitko za to nema vremena, dobije nekakav zadatak na stol i onda pita 'aha – koji su to? Koliko ploča imaju, kad su se sastali, koji su im glavni hitovi i što su im planovi'. I uvijek isto', rekla je Yaya.

Za sebe kaže da je većinom temperamentna osoba, međutim, otkako ima djevojčicu, a to je već nekih sedam godina, postala je mirnija. O svemu više razmišlja i odluke ne donosi naprečac. Često se uhvati kako na pozornici oponaša pokrete svoje kćeri, što je čini iznimno zadovoljnom.

Tom su prigodom izvedene pjesme i s njihova novog albuma, o kojem se, zapravo, reći će, i nema što novoga reći.
 
 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr