NAGRADNJAČA

The Tiger Lillies u Zagrebu - dobitnici

21.01.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Nakon više od dvadeset godina rada, u kojima su stekli kultno sljedbeništvo, kako među kolegama glazbenicima i kazalištarcima, tako i među mnogobrojnom publikom, briljantna londonska crnohumorna kabare trojka napokon dolazi u Zagreb. 31. siječnja nastupit će u Kinu SC-a, a tportal.hr poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice

Nepregledan niz objavljenih albuma, upotpunjen zavidnom količinom mjesecima unaprijed rasprodanih kazališnih produkcija, od The Tiger Lillies stvorio je instituciju i gotovo da nema ničega s čim bi je se dalo usporediti na svjetskoj razini.

Još od samih početaka, trojka se izdvaja iz gomile perspektivnih izvođača koji zapljuskuju britansko otočje te prevladava sviranje po pubovima i vrlo brzo se seli na daske Piccadilly Theatrea, a ulične nastupe zamjenjuje onima u, primjerice, Operi u Sydneyju. Dok ste tijekom devedesetih mogli naletjeti na njih u već spomenutim londonskim pubovima, češkim pivnicama te na ulicama gradova širom Europe, danas se za njihove produkcije otimaju neke od najznačajnijih kazališnih kuća Staroga kontinenta. Za očekivati je bilo da će struka znati prepoznati takvu originalnost i upečatljivost kakvom zrače The Tiger Lillies pa zato ni ne čudi da su ubrzo uslijedile brojne nagrade, među kojima se izdvaja prestižna Laurence Olivier Award koju su zaslužili sjajnim mjuziklom 'Shokheaded Peter', kao i nominacija za Grammy koju su 2003. zaradili albumom 'The Gorey End' nastalim u suradnji s piscem i ilustratorom Edwardom Goreyjem, a snimljenim s legendarnim Kronos Quartetom.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Marija Novokmet
Kristina Perišić