THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011

Gregorian ponovno u Hrvatskoj

21.01.2011 u 12:58

Bionic
Reading

Jedinstveni njemački zbor pod vodstvom Franka Petersona, tvorca projekta Enigma, u organizaciji tvrtke Haarlem d.o.o. i producenta Tomislava Kašljevića održat će spektakularne koncerte, 8. ožujka 2011. u Sarajevu (dvorana Skenderija), a dan kasnije, 9. ožujka, u Zagrebu (dvorana D. Petrovića) i 10. ožujka u Beogradu (dvorana Sava centra)

Inspiriran gregorijanskim kantonskim pjevanjem, zbor Gregorian izvodi obrade pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica, između kojih je i Amelia Brightman (inače sestra poznatije Sarah Brightman), odjevenih u odore monaha, stižu u Hrvatsku sa svojim pratećim bendom i impresivnim scensko-glazbenim nastupom kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište.

Gregorian u Zagrebu

Tako su u svibnju 2009. godine, povodom posjeta pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an. Preko pet milijuna prodanih CD-a i DVD-a i preko milijun oduševljenih posjetitelja njihovih live koncerata govori nedvosmisleno da je tijekom 11 godina rada Gregorian osvojio publiku različitog uzrasta u Europi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste. Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da je Gregorian prisutan i u filmskoj glazbi u blockbusterima poput 'Harryja Pottera', 'Gospodara prstenova' i 'Ratova zvijezda'.

Mnoge međunarodne uspješnice, zlatne i platinaste ploče govore da Frank Peterson, genijalni producentski um koji stoji iza grupe Gregorian, itekako dobro zna što radi, što je već pokazao uspjehom projekta Enigma, a svojim je producentskim umijećem vezan i za imena kao što su Sarah Brightman, preminula izraelska zvijezda Ofra Haza, Josè Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i dr.

Koncertima u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu Gregorian nastavlja svoju svjetsku turneju započetu 2009, u povodu jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja na svjetskoj glazbenoj sceni, a na ovoj će turneji također promovirati svoj aktualni album 'Masters Of Chant Vol. VII'. Na albumu se nalaze sjajne obrade hitova Guns N' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola te najnoviji album 'The dark side of the chant' koji je promoviran prije mjesec dana.