KRALJ ROCKA

Sretan ti rođendan, Elvis!

08.01.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Da je Elvis Presley živ, danas bi navršio 76 godina. Nažalost, Kralj je iznenada preminuo u 42. godini, ostavivši iza sebe vojsku fanova i jedno od najvećih glazbenih nasljeđa u povijesti rock'n'rolla

Elvis Presley rođen je u Tupelu, 8. siječnja 1935. godine, no nedugo nakon toga preselio se u kolijevku crnačke glazbe - Memphis. Sa 19 godina započeo je karijeru koja i dan danas nije nadmašena, s negdje između 665 i 711 albuma i singlova, izdanih što za života, što nakon njegove smrti.

Od toga je čak 110 albuma i singlova dobilo zlatni, platinasti ili multiplatinasti status, što nije pošlo za rukom nijednom glazbeniku nakon Elvisa. Prodao je preko 129,5 milijuna ploča u SAD-u, gdje drži drugo mjesto na ljestvici svih vremena, a ispred njega su samo Beatlesi.

Mnogi još i danas vjeruju da Elvis nije mrtav, već se samo odlučio sakriti od publiciteta. No osim ako nije otkrio eliksir vječne mladosti, današnji Elvis bio bi ipak pravi djedica. Sjetimo ga se radije iz vremena kad je bio mlad i u punoj formi!

U priloženoj galeriji pogledajte nekoliko najznačajnijih scena iz Elvisovog života, od legendarnog promo postera za Jailhouse Rock, preko vjenčanja s Priscillom pa do Elvisovih glumačkih pokušaja i odlaska u vojsku.