GLAZBENA DIVA U ZAGERBU

Gloria Gaynor: Smijeh je lijek za dušu

21.12.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Sutra će se pod visokim pokroviteljstvom Austrijskog veleposlanstva u KD Vatroslav Lisinski održati božićni humanitarni koncert za udrugu Crveni nosovi – klaunovidoktori Ive Gamulina Giannija, uz kojega će nastupiti velika diva svjetske glazbene scene, Gloria Gaynor, najpoznatija po svom velikom hitu iz 1979. 'I will survive'

'Sretna sam zbog Giannijeva poziva, krasne organizacije i cilja za koji ću pjevati. Djeca svijeta pripadaju svima nama. Glazba će se ovako popularizirati među njima i usput im pomoći, kao i smijeh koji je dobar za dušu. A brak između smijeha i muzike je iscjeljujući', izrekla je, zapravo, svoje stručno mišljenje 61-godišnja pjevačica koju samo pet ispita dijeli od diplome iz psihologije. Kad je dobije u ruke, namjerava se posvetiti radu s tinejdžerima i njihovim problemima, kazala je Gloria Gaynor.

U istome je tonu govorila i naša Doris Dragović.
'U ovom svijetu, gdje se mnogo pametuje, prečesto se zaboravljaju oni koje najmanje smijemo zaboraviti. Na probleme djece bila sam osjetljiva i prije nego što sam postala majka, znala sam zapeti i pomoći. A smijeh pomaže i kad druge pomoći nema', zaključila je Doris.

Nosilac velikog koncerta, Ivo Gamulin Gianni, prisjetio se na tren svog djetinjstva na Hvaru.
'Odrastao sam u velikoj obitelji s petero djece. Imao sam svoje snove, mnogi su se ostvarili, a jedan od njih je i gostovanje Glorije Gaynor, velike umjetnice i čovjeka, osvjedočio sam se o tome kad sam vidio kako plače ponesena emocijama dok smo snimali duet. Obećavamo najljepšu božićnu priču', kazao je Gianni i pozvao one koji nisu uspjeli nabaviti karte, koje su rasprodane prvi dan, da pogledaju prijenos koncerta sutra u 20 sati na HRT-u Plus.

Osim Ive Gamulina Giannija, Glorije Gaynor i Doris Dragović, na koncertu uz pratnju simfonijskog orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom Tomislava Facinija, pjevat će i i Valentina Fijačko te zbor IZVOR i vokalni ansambl Antiphonus. Osim humanitarnog karaktera, koncert će biti i promocija novog božićnog albuma Ive Gamulina naziva 'Božićna priča', aranžmane za koji je napravio svjetski priznati kompozitor i aranžer John Cameron, a na kojem se nalazi i duet s Gloriom Gaynor, 'The First Noel'. Sve zvijezde u potpunosti su se odrekle honorara u čast udruge Crveni nosovi – klaunovidoktori, ove godine osnovane u Hrvatskoj, u organizaciji međunarodne udruge Red Noses Clowndoctors International koja postoji od 2003. godine. U nju se udružuju doktori koji donoseći humor, utjehu i smijeh u bolnicu potiču otpornost i snagu volje kod svojih pacijenata, nadasve djece.