HUMANITARNI KONCERT U ZAGREBU

Colonia, Franka Batelić i Kim Verson za Anu Rukavinu

14.12.2010 u 13:02

Bionic
Reading

Zaklada Ana Rukavina organizira tradicionalni, peti po redu humanitarni božićni koncert na Trgu bana Jelačića, koji će se održati 21. prosinca s početkom u 20 sati u znak zahvale svim dobročiniteljima koji od samih početaka djelovanja Zaklade nesebično pomažu njen rad i misiju pružanja vjere u život svima koji se bore s hematološkim bolestima

Tijekom godina mnogi poznati izvođači svojim nastupima pomogli su da se podigne svijest o važnosti darivanja koštane srži i matičnih stanica te prikupe potrebna sredstva za nastavak misije Zaklade. Ove godine na središnjem zagrebačkom trgu svojim nastupom to će učiniti AliBi, Bojan Jambrošić, Colonia, E.T., Emilija Kokić, Feminnem, Franka Batelić, Jole, Karma, Kim Verson, Lana Klingor, Jacques Houdek i Novi fosili.

'Želim život' koncert je zahvale svima koji su tijekom godina na bilo kakav način pomagali rad Zaklade i omogućili da se podrže svi oni kojima borba s bolešću predstavlja borbu za život. Nadam se da će i u budućnosti građani rado podržavati rad Zaklade, da bismo svi zajedno nastavili misiju spašavanja što većeg broja oboljelih, rekla je upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, gđa Marija Rukavina.

Anino pismo 'Želim život' ganulo je čitavu hrvatsku javnost, a Ana je postala simbolom nade, optimizma i borbe za život. 'Beskrajno volim život i ljude. Znam i imam za koga živjeti. Odustajanje nikad nije bila opcija za mene. Želim život!', bio je Anin apel javnosti nastojeći okupiti potencijalne darivatelje i prikupiti potrebna sredstva za liječenje, ali i riječi nade svima onima koji se bore s teškom bolešću. Ana je postala heroina koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od hematoloških bolesti nastavlja se u okviru rada Zaklade, čiji je cilj proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

U sklopu koncerta bit će organiziran i call centar u kojem će se na pozive na humanitarni broj telefona javljati poznate osobe iz političkog, gospodarskog, zabavnog i sportskog života te tako prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade. Uz velika estradna imena na pozornici i mnoge poznate osobe u call centru, svi građani mogu podržati rad Zaklade pozivom na broj 060 9000 (jednim pozivom donira se 5 kn + PDV = 6,15 kn, operator humanitarnog telefona je T-HT). Prikupljena sredstva iskoristit će se za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.