BRZINSKI HIP HOPER

Fil Tilen pobjednik Minivala 04

10.12.2010 u 19:16

Bionic
Reading

Nakon 11 koncerata po Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Koprivnici i Splitu te 29 izvođača, žiri i glasovi publike odlučili su o pobjedniku Minivala 04

Između rocka, hip hopa i electra, pobjeda je pripala hip hoperu Filu Tilenu iz Bjelovara.

'Pobjeda na najboljem hrvatskom demo festivalu mnogo mi znači! Konkurencija nije bila nimalo laka i drago mi je što je hip hop ove godine osvojio prvo mjesto. Priznajem, pobjedu sam potajno očekivao i uspio sam u svom naumu. Nagrada je genijalna i Minival je zaista odlična prilika za sve mlade i neafirmirane glazbenike. Zahvaljujem se svima koji su vjerovali i glasali za mene, čestitam i pozdravljam sve koji su sudjelovali', izjavio je Fil Tilen za svoju ovogodišnju pobjedu.

Slaven Berić aka Fil Tilen (22) glazbenu karijeru započeo je 2001. te kombinira rap s funkom, ska, r'n'b, u novije vrijeme s elektronskom glazbom, d'n'b, dubstepom i houseom. Poznat je po brzim rapovima, odnosno 420. hrvatskih riječi u minuti ili devet riječi u sekundi.

Bivši je član RHS Coolektiva i grupe Revolt, sa RHS-om odrađuje dvjestotinjak gaža uz band/dj-a unazad par godina i potpisuje ugovor sa Aquarius Music Publishingom. Dijelio je binu s TBF-om, Edom Maajkom, Elementalom, Connectom, Kandžijom, Targetom, Generalom Wooom, St!llnesom, Marchelom, Frenkiejem, Songkillersima i drugima.

Četvrti val Minivala mogli ste pratiti uživo na tportalu, MAX TV i Otvorenom radiju, a predstavio se i posebnim emisijama na MTV-ju. Pobjednik je bio odabran kombinacijom glasova publike i stručnog žirija.

Fil Tilen feat. Mongrel: Džaba Lebaroš