NOVI FILMSKI DAN

Češki 'Revival' i argentinske 'Divlje priče' na VFF- u

27.08.2014 u 12:10

Bionic
Reading

Sinoć je hrvatsku premijeru imala nova komedija Woodya Allena, film 'Čarolija na mjesečini'. Zavrzlame iluzionista i 'fejk' spiritualistice i sjajne uloge oskarovca Colina Firtha i Emme Stone nasmijale se vukovarsku publiku koja je još jednom potvrdila da tradicionalno uživa u Allenovim filmovima. Publiku je oduševio i mađarski film 'Bijeli Bog' svojom potresnom pričom koja je užasnula ali i razgalila srca gledatelja

Vrijeme je za novi filmski dan koji započinje matinejom u 10 sati u Cinestaru Vukovar i to pustolovinama u 'Lego filmu'. U kinu Borovo naselje od 12 sati prikazuje se kontroverzni film Pedra Almodovara 'Loš odgoj' koji neuvijeno kritizira Katoličku crkvu. U 17.30 sati na istom mjestu prikazati će se irsko kanadski recentni kino hit 'Što ako' u kojem glavnu ulogu tumači Daniel Radcliffe aka Harry Potter. A kako izgleda kada kurdistanski klinci žele otići kod Supermena u Ameriku pogledajte u filmu 'Bekas' u 14 satiu dvorani Ružička hotela Lav. U 17 sati na istom mjestu na rasporedu je litvanski film 'Kako ukrasti ženu', interesantan po tome da je adaptacija drame proslavljenog hrvatskog pisca Mire Gavrana.

Kako pak kriminalci upadaju u nevolju za nevoljom nakon što samo žele pronaći put doma iz daleke Litve pogledajte u filmu 'Pravca Litva' u kojem Vinnie Jones glumi naslovnu ulogu. Na programu je u Cinestaru u 17 sati

Potom je od 19 sati u Cinestaru red na dokumentarce iz Konkurencije. Upoznajte svijet violončela u 'Pričama o violončelu' koji predstavljaju redateljica Anne Schlitz i izrađivač čela Roland Schueler. Zatim direktno u Afriku u kratkom dokumentarcu 'Lov ne vještice' Barnabasa Totha i Christiana Ketsuve. Dokumentarni se dan završava pričom o nikad riješenom zločinu u slovačkom filmu 'Slučaj Cervanova'.

Večernja projekcija na Terasi agencije za vodne putove u 20.30 sati donosi češku komediju 'Revival' o grupi ostarjelih rokera koji planiraju veliki come back. Publici će se predstaviti i glumac iz filma Marian Geisberg. No u Perivoju dvorca Eltz publiku u 21 sat čeka poslastica dana argentinska gorka komedija 'Divlje priče', Damiana Szifrona koji donosi 6 priča o ljubavnoj obmani i tragediji, o neodoljivom užitku u gubitku kontrole film koji će nagraditi svoje gledatelje svakom minutom divlje vožnje.

'Noć je prekrasna', pjevat će Marijan Ban u vukovarskoj party zoni Golubica mall dugo u noć.

Vjerujemo da će se složiti i gosti festivala spremni za nove filmove koji ih čekaju već sljedeći dan! 'Žiri je pogledao veliki broj filmova i vodi se isključivo filmskom kvalitetom koja je neupitna ove godine. No još ne znamo pobjednike', riječi su Branke Šomen, proslavljene hrvatske filmske kritičarke koja je ovogodišnja članica žirija. Pobjednici će biti poznati u subotu kada će se dogoditi svečano proglašenje i dodjela nagrada.

Napomena da se večernje projekcije u slučaju kiše sele u vukovarski Cinestar!