NEDJELJNA AVVANTURA

Za Uskrs vas čeka dvostruka filmska poslastica

18.04.2014 u 09:00

Bionic
Reading

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. U sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu, na Uskrs u nedjelju, 20. travnja nemojte propustiti dva fantastična besplatna filma, irački 'Crveno srce' i francuski dokumentarac 'Sinovi vjetra'

Film 'Crveno srce' nastao je u norveško-iračkoj koprodukciji. Sniman je u Iraku s iračkim glumcima pa je morao poštovati stroga pravila iračke kulture i vjere. U nekim sekvencama to je toliko daleko išlo, da je scenarist i redatelj Halkawt Mustafa morao mijenjati dijelove scenarija i scena jer glumci nisu pristajali na zadatke!

Glavna glumica Shahen Jamal u jednoj se sceni trebala voziti na motoru iza svog kolege Sorana Ibrahima obgrlivši ga oko struka. Zbog straha od osude obitelji i okoline, Shahen je odbila zagrliti Sorana te je redatelj trebao izmijeniti scenu te je Shahen vrlo skromno i stidljivo držala Sorana za jaknu, maksimalno udaljena od njega na motoru.

Sinovi vjetra fascinantan je francuski dokumentarac koji se gleda u jednom dahu.

'Sinovi vjetra' su Angelo Debarre, Moreno, Ninine Garcia i Tchavolo Schmitt. Ne posjeduju putovnice, već putne listove. Nemaju dom u klasičnom smislu, već slobodu i bratsku ljubav. Oni su romski gitaristi i glazbom pokušavaju oživjeti legendarnog Djanga Reinhardta. Uz svoje gitarističko umijeće, imaju sasvim specifičan smisao za humor i način života. Autora dokumentarca Bruna Le Jeana više od njihovih nastupa zanimaju razmišljanja, pogledi na život oslobođen okova konvencija. Ulaskom u njihove živote, u ludo veselom Reinhardtovu ritmu razotkriva se svijet za koji smo mislili da više ne postoji, no, na sreću, bili smo u krivu.

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u Istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati jedan film debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.