NENAD PUHOVSKI:

'Nitko u regiji nije uspio napraviti ono što je ZagrebDox'

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Uoči jubilarnog 10. ZagrebDoxa, koji će se održati u Cineplexxu Centra Kaptol od 23. veljače do 2. ožujka, porazgovarali smo s direktorom festivala Nenadom Puhovskim o ovogodišnjem festivalu, njegovim vrhuncima, kao i o minulih devet godina

Nenad Puhovski je prije deset godina pokrenuo prvi festival dokumentarnog filma u regiji. Iako naizgled rizičan, taj potez se vrlo brzo pokazao dobitnim. ZagrebDox ove godine slavi deseti rođendan te se na karti festivalske ponude Zagreba i Hrvatske ističe vrlo visokom kvalitetom filmova i odličnom atmosferom na i oko festivala. Sve to privlači velik broj gledatelja koji bi ove godine trebao dohvatiti respektabilnu brojku od 200 tisuća.

O minulih deset godina, kao i o ovogodišnjem jubilarnom ZagrebDoxu, najviše zna Nenad Puhovski, njegov direktor koji nam je, između ostaloga, otkrio recept za uspjeh, dotaknuvši se i ovogodišnjih asova iz… kinoprojektora.

'Ovogodišnji ZagrebDox ne smijete propustiti jer nigdje drugdje nećete imati priliku pogledati najbolje svjetske dokumentarce', rekao nam je, između ostaloga, Puhovski, dodavši kako nas neki od ponajboljih dokumentaraca u programu 'vode u jedan svijet u kojem nije veselo, ali je zanimljivo živjeti'.

Prije samog intervjua dodajmo da će se 10. ZagrebDox održati od 23. veljače do 2. ožujka u Cineplexxu Centra Kaptol