HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Mali vodič kroz filmske poslastice

30.11.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Osmi Human Rights Film Festival održat će se od 6. do 11. prosinca u Zagrebu te od 13. do 16. prosinca u Rijeci: pogledajte što vam preporučuju organizatori

Ovogodišnji filmski program uključuje 20 filmskih naslova – šest filmova radovi su renomiranog njemačkog redatelja Alexandera Klugea, a preostalih 14 uradaka je presjek najzanimljivijih filmova koji se bave problematikom ljudskih prava u igranoj i dokumentarnoj produkciji u tekućoj godini. Human Rights Film Festival održava se u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture URK, a kompletan filmski i popratni program besplatan je.

Osmo izdanje festivala otvara francuski igrani film 'O ljudima i bogovima' autora Xaviera Beauvoisa koji prati skupinu francuskih monaha u planinama Alžira suočenih s porastom nasilja od strane naoružanih islamskih fundamentalista. Temeljen na istinitim događajima iz 1996, film je nagrađen Grand Prixom na ovogodišnjem Cannesu te nominiran za najbolji europski film godine. U fotogaleriji pogledajte što ove godine ne biste trebali propustiti.