Film NASLJEDNICA GRETE GARBO

Keira Knightley kao Ana Karenjina

  • Autor: tportal.hr
  • 19.11.2010 12:07:20
  • 19.11.2010 10:36:40

Lijepa zvijezda filmova 'Ponos i predrasude' i 'Okajanje' najvjerojatnije postaje jedna od najslavnijih tragičnih ženskih heroina

Promo fotografije
Greta Garbo kao Ana Karenjina
Keira Knightley
(25) najvjerojatnije uskoro uskače u ulogu legendarne Ane Karenjine. Scenarij koji se pozabavio Tolstojevim romanom i sudbinom tragične heroine 19. stoljeća napisao je Tom Stoppard, a film režira Joe Wright, redatelj koji je mladu Keiru pretvorio u zvijezdu. Naime, već su zajedno radili na uspješnicama 'Ponos i Predrasude' i 'Okajanje'.

Adaptaciju ruskog klasika o udanoj ženi koja postaje izopćenica iz društva nakon afere s aristokratom, grofom Vronskim, preuzeo je britanski studio Working Title.

'Mnogo je projekata u planu, a Ana Karenjina jedan je od njih. Nismo još definitivno odlučili, ali nešto u tom projektu za koji bi bili zaduženi Stoppard i Wright zvuči jako primamljivo', objasnio je Tim Bevan, vlasnik Working Titlea. Najpoznatija Ana Karenjina dosad je bila holivudska diva, švedska glumica Greta Garbo koja ju je portretirala u čak dva navrata: u nijemom filmu 'Love' iz 1927. te u interpretaciji pod nazivom 'Ana Karenjina' iz 1935. redatelja Clarencea Browna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još