U KINU EUROPA

Brillante Mendoza gost One Take Film Festivala

18.11.2010 u 09:34

Bionic
Reading

Večeras, u 20.30 sati, u kinu Europa održat će se svečano otvorenje festivala filmova snimljenih u jednom kadru

One Take Film Festival - međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru - ove godine slavi svoje peto jubilarno izdanje, a održat će se od 18. do 20. studenog u kinima Europa i Tuškanac te Muzeju suvremene umjetnosti.

Prolaz za van

Festival će biti otvoren premijerom kratkih filmova Prolaz za van redatelja Sanje i Vedrana Šamanovića te Pustara redatelja Ivana Faktora (direktor fotografije Vedran Šamanović), kao i kratkim filmom iz konkurencije, dobitnikom Zlatnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu - Događaj pred bankomRubena Östlunda

Otvorenju će prisustvovati i gost festivala kojem je posvećen program 'Loading...', uvaženi filipinski redatelj, dobitnik nagrade za režiju na filmskom festivalu u Cannesu 2009, Brillante Mendoza, čiji će posljednji i hvaljeni film Lola zaokružiti ceremoniju otvorenja.

Ovogodišnje izdanje posvećeno je Vedranu Šamanoviću, idejnom začetniku i direktoru One Take Film Festivala. Izložba Tek napola je tu, napola je sad, napola je svjetlo, a napola je mrak presjek je 15-godišnjeg rada tog vrhunskog filmskog autora i direktora fotografije, koja će biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti od 18. studenog do 12. prosinca.

 

Izložba se otvara u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti, a za sve posjetitelje je organiziran prijevoz do kina Europa, gdje će se nastaviti filmski dio First Takea.


Na autobusnoj stanici kod Muzeja suvremene umjetnosti (autobusna stanica na kojoj se zaustavljaju autobusi na redovnoj liniji ZET-a) će biti autobusi s oznakom One Take, koji će prevoziti posjetitelje izložbe do Trga Ivana Mažuranića prema sljedećem voznom redu: 19:30, 19:45, 20:00 i 20:15.

Organizatori također pozivaju na ugodno druženje uz B and The Bops, rockabilly 'ludnicu', nakon otvorenja.