Film PREMIJERA 'DAROVA SMRTI'

Najmračniji Harry Potter dosad oduševio tinejdžere

  • Autor: tportal.hr
  • 17.11.2010 12:08:11
  • 17.11.2010 9:06:09

Uz koktele magije i čarobnjaka koji su dočekali brojnu publiku u Cinestaru, održana je svečana premijera filma 'Harry Potter i Darovi smrti', sedmog nastavka popularne franšize

Jučer je u Cinestaru u Avenue Mallu održana svečana premijera filma Harry Potter i Darovi smrti. Sedmi nastavak slavne franšize, nastale po romanima britanske spisateljice J.K.Rowling, izazvao je veliku pažnju pa su posjetitelji u dupkom punoj dvorani zauzeli strateške pozicije čak i na stepenicama.

Bitno mračniji od ostalih fantasy prethodnika, prvi dio završnog romana donosi bijeg Harryja Pottera i njegovih vjernih suputnika Hermione Granger i Rona Weasleyja iz škole čarobnjaštva u svijet bezjaka. S obzirom da se taj put odvija u tzv. realnom svijetu, prikladno je povećana doza tjeskobe, raspadanje postojećih struktura i tinejdžerski angst (klasični popratni efekti odrastanja i napuštanja magičnog svijeta dječje lucidnosti). Unatoč tome što zlo (barem prividno) pobjeđuje u ovom nastavku, a Voldemort preuzima Ministarstvo magije i uvodi nacističku diktaturu (potraga i izgon onih koji su 'drugačiji', mješovite krvi), djeca u publici ipak su dobro prihvatila taj zaokret u radnji.

Tome su vjerojatno pripomogle neskrivene reference na najpoznatiju trilogiju žanra - 'Gospodara prstenova' - te nekoliko šaljivih citata franšize 'Sumrak' .

Premijeri su prisustvovali voditeljica i pjevačica Ivana Plechinger, koja je dovela sinove, 11-godišnjeg Jana i sedmogodišnjeg Vigu, velike ljubitelje priče o mladom čarobnjaku.

'Malo se bojim kako će im se to odraziti na san, sutra je škola pa ne znam kakvo će biti stanje. Inače vole gledati sve nastavke komedija 'Sam u kući', ali i starije mjuzikle - 'Moje pjesme, moji snovi'... Zasad je ipak lektira najvažnija', otkrila je Ivana koja već četvrtu godinu vodi rođendansku tulumaonicu nazvanu Tulumulu, a otkrila nam je da je u zadnjih mjesec dana pokrenula i novi poslovni projekt.

'Pokrenula sam dječji zbor koji se zove Tralala. U njemu se puno glumi i puno pjeva, ali na samom smo početku. Malo sam oštra po pitanju audicija, ali molila bih da nam se jave djeca u dobi od sedam do 12 godina koja misle da dobro pjevaju. Kod nas nema 'lijepih' u zboru, nema glume, već se stvarno pjeva, zato zasad imamo jako mali broj djece', kazala je.

Stephen Macchi, kuhar i oštri voditelj emisije 'Jezikova juha', stigao je na premijeru u društvu 13-godišnje kćerke Tijane i 11-godišnjeg Alexa te otkrio od čega je satkan njihov filmski ukus.

'Veliki smo ljubitelji crtića, pogledali smo ih gotovo sve, 'Shreka', 'Nemu'… Što se Harryja Pottera tiče, mislim da je to dobra i zanimljiva priča, ali ako su pretjerali s nasiljem, neće biti dobro, to je dio mašte koji bi trebao osigurati lijepe snove, a ne noćne more', izrazio je prije projekcije svoju zabrinutost Macchi.

Simpatična voditeljica Antonija Blaće priznala je da voli geek filmske priče te je požurila na premijeru u društvu kolege Ivana Šarića. Nažalost, nisu stigli na vrijeme zauzeti mjesta pa su odgledali film na stepenicama u prolazu. Antonija je prije projekcije otkrila da je ne privlači korištenje čarobnog štapića koliko neke druge supermoći:

'Da mogu, iz dijapazona supermoći odabrala bih letenje. Čitanje misli me ne privlači, to mi ionako super ide', našalila se voditeljica.

Detaljnije o filmu 'Harry Potter i Darovi smrti' saznajte i
našoj podstranici
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još