NASTAVAK LEGENDE

Što je 'Tron: Nasljedstvo'?

16.11.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Krajem ove godine u kina širom svijeta (pa tako i u Hrvatsku) dolazi film 'Tron: Nasljedstvo'. Snimljen u spektakularnoj 3D tehnologiji sa zapanjujućim specijalnim efektima, ovaj sigurni kino hit kompanije Walt Disney odvest će gledatelje na još neviđeno filmsko putovanje u svijet kompjuterskih gladijatorskih igara! Ali što je zapravo 'Tron'?

Radi se o franšizi koja je započela davne 1982. godine filmom jednostavnog naziva 'Tron' u distribuciji Walt Disney Company. Napisao ga je i režirao Steven Lisberger, a u glavnim ulogama pojavljuju se Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Cindy Morgan i Dan Shor. Glavni lik priče je Kevin Flynn, mladi i nadareni kompjuterski inžinjer kojeg otmu i doslovno ubace u svijet kompjuterskih igara gdje mu je jedina nada pomoć sigurnosnog programa – Trona. Film je bio nominiran za dvije nagrade Oscar (kostimografija i zvuk), a stekao je kultni status kod obožavatelja znanstvene fantastike.

Upravo taj kultni status doveo je do razvijanja franšize u video igre i stripove. Iste godine nakon što je film zaigrao u američkim kinima stvorena je i arkadna igra 'Tron' koja je radnjom u cijelosti bazirana na filmu. 2003. godine kreirana je video igra 'Tron 2.0' koja se automatski nastavlja na radnju filma iz 1982. godine. Ubrzo potom uslijedila je serija stripova 'Tron' od šest nastavaka koji nastavljaju priču šest mjeseci nakon završenih događaja iz video igre 'Tron 2.0'. I konačno ove godine očekuje nas još jedan film: 'Tron: Nasljedstvo'!

'Tron: Nasljedstvo', snimljen u 3D tehnologiji koja oduzima dah, direktan je nastavak na film iz 1982. godine. U njemu je glavni lik Sam Flynn, 27-godišnji sin poznatog Kevina Flynna, koji istražujući nestanak svog oca bude uvučen u računalni svijet prepun opasnih programa i gladijatorskih igara u kojem njegov otac živi već 25 godina. Spektakularni vizualni efekti, ledeno plavi tonovi i fotorealistična animacija samo su neki od atributa kojima će novi nastavak 'Trona' očarati svoje buduće gledatelje. Film je režirao Joseph Kosinski kojemu je ovo prvi film u karijeri, a u glavnim ulogama pojavljuju se Garrrett Hedlund, Olivia Wilde, Michael Sheen i Jeff Bridges.

'Tron: Nasljedstvo' u hrvatska kina stiže 30. prosinca.

Distributer filma Continental film u suradnji s tportalom održao je nagradni natječaj pod nazivom 'Što je Tron?'. Izvučeno je pet dobitnika s najtočnijim i najoriginalnijim odgovorima. Dobitnici su osvojili Tron paket koji se sastoji od promo materijala iz filma (majica, kapa, privjesak, jo-jo, rukavice) i koji će im biti dostavljen na kućnu adresu.

Nagrađene odgovore možete pogledati ovdje