Film LOS 33

Brad Pitt snima film o čileanskim rudarima

  • Autor: tportal.hr
  • 16.11.2010 13:09:25
  • 16.11.2010 11:13:35

Potresna priča o spašavanju 33 čileanska rudara dirnula je članove producentske kuće Plan B te su u pregovorima za snimanje filma

Priča o 33 čileanska rudara koji su bili zatočeni dva i pol mjeseca u rudniku koji se urušio, sve do njihovog dramatičnog spašavanja u akciji koja je trajala 24 sata i koju su prošlog mjeseca uživo prenosili svjetski mediji, zaintrigirala je Brada Pitta. Njegova producentska kuća Plan B misli da u tome ima potencijala za film, objasnio je njen glasnogovornik Jon Liebman.

'Kao i ostatak svijeta, članovi Plana B bili su ganuti pričom o čileanskim rudarima i njihovim obiteljima', napisao je u priopćenju za javnost. Kompanija je trenutno u pregovorima za otkup prava te je kontaktirala s predstavnicima rudara da bi krenuli s ostvarivanjem tog projekta.

Njihov odvjetnik Edgardo Reinos Lundstedt izjavio je za čileanski magazin El Mercurio da im je Plan B već dao ponudu u milijunskom iznosu. Među filmovima koje je producirala Pittova tvrtka nalaze se hitovi 'Jedi, moli, voli' i 'Kick-Ass'.

Dok se očekuje dogovor o autorskim pravima, internetom su već počeli kružiti foršpani u kojima se nagađa koga će Brad Pitt angažirati za uloge rudara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još