Film ZA ULOGU U 'NA PUTU'

Zrinka Cvitešić nominirana za najbolju europsku glumicu

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, nakon glasovanja 2200 članova Europske filmske akademije, nominirana je u kategoriji Najbolje europske glumice 2010. za ulogu Lune u filmu 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić

Osim Zrinke Cvitešić nominirane su njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu 'When we leave' redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu 'Another Year' redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu 'Lourdes' redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu 'Nothing Personal' redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako je za Zrinku Cvitešić vrhunac svega što je u zadnjih godinu dana postigla s filmom 'Na putu'.

Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu, u Estoniji, 4. prosinca 2010.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još