Film LEGENDARNI STUDIO

Bankrotirao je Metro-Goldwyn-Mayer

Hollywoodski studio MGM bankrotirao je: njegovo je rukovodstvo na sudu u New Yorku podnijelo zahtjev za proglašenje nesolventnosti

Predstavnici kompanije ipak vjeruju da to neće biti potpuni kraj tvrtke koja je dugi niz godina imala značajnu ulogu u stvaranju američkih filmova. Prema njihovim izjavama, to bi trebalo biti samo pretpostavka za novi početak, prenosi Blic Online.

Naime, MGM se proglašenjem bankrota želi zaštititi od povjerenika kojima duguje četiri milijarde dolara. Paradoks je u tome da su povjerenici prije nekoliko dana odobrili ovaj korak kompanije, prenose agencije. U arhivi studija je više od 4.000 filmova, ali je u posljednje vrijeme produkcija bila prilično slaba. Financijske poteškoće dovele su do toga da se završetak 23. filma o Jamesu Bondu stalno odlaže.

Studio pripada grupi financijskih investitora i medijskih kuća. Suvlasnici su i japanski koncern Sony i Comsat. Sadašnji vlasnici su kupili MGM 2005. za pet milijardi dolara. Platili su ga kreditom banke. Takve trgovine se, međutim, obično završavaju rastom dugova investitora, kao što je bilo i u ovom slučaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još