GLAZBENI GLOBUS

Soulwax, ruski punk i Roskilde na ZagrebDoxu

12.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

U programu Glazbeni globus ZagrebDoxa koji će se održati od 23. veljače do 1. ožujka 2009. u Studentskom centru, bit će prikazano pet glazbenih dokumentaraca, od kojih su dva posvećena ruskoj glazbi

Prvi u programu Glazbeni globus, film Lenjingrad - čovjek koji pjeva, dokumentarac je o najrazvikanijem i najslavljenijem ruskom bendu na čelu s karizmatičnim frontmanom i junakom ruske radničke klase Sergejem Šnurovom. Rock monolog drugi je ruski dokumentarac, koji nam kroz priču Jurija Morozova, vodeće ličnosti ruske underground rock glazbe 70-ih i 80-ih godina, prikazuje nepoznatu stranu SSSR-a, u kojem su mnogi umjetnici bili proganjani.

U dokumentarcu Patti Smith – san o životu dobivamo filmski uvid u stvaralački duh kultne glazbenice Patti Smith te živi prikaz njezine filozofije i umjetnosti.

Dio vikenda nikad ne umire dokumentarac je o Radio Soulwaxu, putujućem projektu u kojem posljednje tri godine Belgijanac Soulwax uz pomoć svojih brojnih prijatelja, promiče i kao DJ pušta elektronsku glazbu.

Za kraj, na ZagrebDoxu bit će prikazan dokumentarac o jednom od najvećih i najcjenjenijih festivala u Europi na kojem se mladi iz cijelog svijeta okupljaju na poljima kraj Roskildea.

Projekcije Glazbenog globusa na programu su svakog dana, od 23. do 28. veljače u 20 sati u Galeriji SC, a sve ljubitelje glazbe i filma veselit će i činjenica da je ulaz na sve projekcije besplatan.