FORBES OCIJENIO

Will Smith je najčvršća glumačka valuta

11.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Zvijezda brojnih filmskih hitova Will Smith probio se na sam vrh Forbesove liste najvrednijih holivudskih glumaca

Superuspješni holivudski glumac Will Smith zauzeo je prvo mjesto Forbesove liste u kojoj se ocjenjivala vrijednost glumaca na filmskom tržištu.

Lista glumaca sastavljana je prema zaradi filmova, ali i sposobnosti glumaca da njihovo ime privuče kapital i distributere.

'Will Smith jedini je od svih glumaca koji je osvojio maksimalni broj glasova u istraživanju Star Currency', stoji u magazinu Forbes.

Johnny Depp

Smithovi filmovi zaradili su više od pet milijardi dolara (5.239.409.825 $) diljem svijeta. U Sjedinjenim Državama čak osam njegovih filmova bilo je na prvom mjestu box-officea.

'Pokazao je i pokazuje i dalje da ga, bez obzira na sve, ljudi i dalje žele gledati. Sposoban je glumiti u različitim žanrovima i to je dokazao već puno puta', izjavio je Ashok Amritraj iz Hyde Park Entertainmenta.

Na drugom mjestu Forbesove liste našao se Johnny Depp, djelomično zahvaljujući i svojoj ulozi u 'Piratima s Kariba', dok se na trećem mjestu smjestio Leonardno DiCaprio.

Četvrto mjesto zauzela je Angelina Jolie koja je ujedno i najbolje plasirana glumica. 'Ona ima glumački kredibilitet i pravu dozu eksponiranosti, a to je ključ uspjeha. Neke njezine kolege koji su iznad nje na listi imaju možda bolje rezultate na blagajnama, no filmska industrija jako dobro prepoznaje što ona znači za projekt', piše Forbes.

Odmah iza nje je Brad Pitt, a slijede Tom Hanks, George Clooney, Denzel Washington, Matt Damon i Jack Nicholson na desetom mjestu. Nicholson, i dalje vrlo aktivan u svojim ranim 70-ima, ocijenjen je kao 'ikona, živuća legenda koja i dalje zanima publiku'.

Forbesova lista:
1 Will Smith
2 Johnny Depp
3 Leonardo DiCaprio
4 Angelina Jolie
5 Brad Pitt
6 Tom Hanks
7 George Clooney
8 Denzel Washington
9 Matt Damon
10 Jack Nicholson
11 Julia Roberts
12 Adam Sandler
13 Tom Cruise
14 Russell Crowe
15 Will Ferrell
16 Meryl Streep
17 Robert De Niro
18 Ben Stiller
19 Jim Carrey
20 Clint Eastwood