PONIŠTENA ZABRANA

Angelina Jolie dobila dopuštenje za snimanje u Federaciji BiH

16.10.2010 u 16:59

Bionic
Reading

Ministar kulture Federacije Bosne i Hercegovine Gavrilo Grahovac dao je dopuštenje za snimanje filma Angeline Jolie na području tog bosanskohercegovačkog entiteta, poništivši tako zabranu koju je osobno izrekao prije tri dana, potvrdio je medijima u subotu Edin Šarkić iz sarajevske producentske kuće Scout film

Šarkić je rekao da je iz federalnog ministarstva za sada dobio usmenu suglasnost za snimanje filma koji nosi radni naslov 'Bezimena ljubavna priča' i koji se u prvoj fazi

snima u Budimpešti.

'Dobio sam usmenu potvrdu da ću pisano rješenje (za snimanje filma) dobiti u ponedjeljak. Ostaje mi pričekati taj ponedjeljak i krenuti na posao', kazao je Šarkić.
Potvrdio je da su nakon prvotno izrečene zabrane prekinute sve pripreme za snimanje filma na teritoriju BiH, koje je planirano za studeni, te da je preostalo tek dvadesetak dana za završetak toga posla.

Scout film morao je ministru Grahovcu dostaviti kompletan scenarij filma da bi se on uvjerio da nije riječ o priči koja ponižava žene silovane u ratu, kako je to medijima prenio Željko Mitrović, vlasnik srbijanske PINK televizije, koji je s Angelinom Jolie neuspješno pregovarao o pružanju producentskih usluga u Srbiji.

Mitrovićevim tvrdnjama povjerovali su u udruzi Žene-žrtve rata koja okuplja Bošnjakinje silovane tijekom rata u BiH te zatražili od ministra Grahovca da zabrani snimanje filma, što je on i učinio.

Na tu su odluku reagirali brojni mediji, redatelji i glumci iz BiH rekavši da je sramotna i nedopustiva.