NATAŠA I SCARLETT

Sienna Miller i Eva Longoria kao književne heroine

11.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Glumice Eva Longoria i Sienna Miller pokazale su svoje najglamuroznije izdanje, kako bi se pridružile UNICEF-ovoj akciji za borbu protiv nepismenosti

Dvije su glumice za UNICEF-ovu kampanju oživile svoje omiljene ženske likove iz klasične književnosti. Dok se Sienna odlučila za tragičnu rusku heroinu Natašu iz Tolstojeva romana 'Rat i mir', Eva se inspirirala prgavom južnjakinjom Scarlett O'Hara iz romana Margaret Mitchell 'Prohujalo s vihorom'.

Kako bi što vjernije prikazala lik Nataše, Sienna je na raspolaganju imala izbor od 40 haljina, a odabrala je jednostavnu sivu haljinu Zaca Posena. Eva je pak odabrala crvenu haljinu koju potpisuje Marchesa.

Osim njih, u kampanji je sudjelovalo još 12 glumica među kojima su i Marcia Cross i Susan Sarandon. Slike su djelo fotografa Rogera Moenksa, a u javnosti će se pojaviti dva dana uoči dodjele filmske nagrade Oscar, kada će biti ponuđene na aukciji u Paramount studijima u Los Angelesu.

'Čitanje je odigralo značajnu ulogu u mom životu. Ideja da potaknemo ljude da čitaju i pišu je prekrasna stvar', rekla je 27-godišnja Sienna.