1 – 10. LISTOPADA

Filmomanija 3 u Movieplexu

28.09.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Revija filmova pod nazivom Filmomanija 3 održat će se od 1. do 10. listopada u Movieplexu (Centar Kaptol). Kako i sam naziv sugerira, riječ je o trećoj filmskoj reviji recentne europske i svjetske kinematografije, koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala

Tijekom desetodnevne revije bit će prikazano 19 filmova, među kojima su i pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu 'Uncle Boonmee koji se sjeća prošlih života' (Loong Boonmee Raleuk Chat), dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Veneciji 'Soul Kitchen', dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu 'Četiri lica' (Le Quatro Volte) te dobitnik Srebrnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu 'Katalin Varga'.

Od ostalih filmova koji će se prikazivati tijekom filmske revije svakako treba izdvojiti i dokumentarni film 'Inside Job', prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, južno-korejsku dramu 'Poezija '(Shi) koja je osvojila nagradu za najbolji scenarij također u Cannesu te danski film 'Bratstvo' (Broderskab) koji je proglašen najboljim na filmskom festivalu u Rimu.

Festivalski američki filmovi također neće ostati zakinuti, pa će tako gledatelji moći pogledati dramu 'Dar od srca' (Please Give), prikazanu u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu, zatim ratnu dramu 'Glasnik' (The Messenger), dobitnicu Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te dramu 'Home', dobitnicu nagrade za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Mar del Plati

Također će se prikazivati nagrađivana filmska trilogija 'Millennium', snimljena prema romanima priznatog švedskog autora Stiega Larssona.

Prvi film iz trilogije, 'Muškarci koji mrze žene', postigao je fantastične rezultate na kino blagajnama i postao jedan od najgledanijih europskih filmova ovog desetljeća. Odmah iza njega snimljena su još dva filma, 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku', koja na pravi način zaokružuju ovaj globalni književni fenomen. Sva tri nastavka iznimno su hvaljena od strane kritičara diljem svijeta, a upravo na Filmomaniji 3 drugi i treći nastavak doživjet će svoju hrvatsku premijeru.

Projekcije filmova bit će svakoga radnog dana u terminima od 16, 19 i 21 sat, a vikendom, osim navedenih termina, projekcije će ići i od 13 sati. Svakoga radnog dana bit će prikazano po šest filmova, a vikendom njih čak osam.