KONTROVERZNI FILM

Traže se glumci za 'Otok ljubavi'

24.09.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Producentska kuća Živa raspisala je audiciju za glumce u igranom filmu redateljice Jasmile Žbanić 'Otok ljubavi'. Riječ je o istom filmu koji je član Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju BiH Tihomir Zovko optužio za promicanje pedofilije

Film 'Otok ljubavi' koprodukcija je Hrvatske, Njemačke i Francuske, redateljica je Jasmila Žbanić, scenarij zajedno s redateljicom potpisuje pisac Aleksandar Hemon, a snimanje je predviđeno u šibenskom Solarisu.

Filmu je uskraćena financijska pomoć Fondacije za kinematografiju BiH. Nakon što je pročitao scenarij filma, član Upravnog odbora Fondacije Tihomir Zovko ga je ocijenio 'strašnim.' 'Neka djeca su na jednom lijepom otoku i onda djevojčica pita odraslog muškarca o njegovu spolnom organu i erekciji. Takav film Fondacija nikada neće podržati. To vam ja odgovorno tvrdim', rekao je Zovko.

Ipak, Jasmila Žbanić najavila je u sarajevskim novinama da će film biti snimljen i bez bosanskohercegovačkog udjela s obzirom na to da je dobio podršku europskog fonda Media.

U pozivu na audiciju traže se glumci u dobi od 25 do 40 godina; od kandidata se traži biografija, jedna fotografija (ne veća od pet MB) te link na web stranicu na kojoj je moguće pogledati showreel glumice ili glumca. Prijave se primaju od 15. rujna do 15.listopada 2010. godine, a mogu se poslati na e-mail adresu film.otok.ljubavi@gmail.com ili na adresu Babonićeva 51, 10000 Zagreb, Hrvatska.