Film JOŠ JEDNA NAGRADA

Branko Linta nagrađen za film 'Crnci' na Aleksandrijskom festivalu

Film redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu, a međunarodni žiri rad direktora fotografije nagradio je nagradom Best Artistic Achievement

Snimatelj Branko Linta nagrađen je za film 'Crnci' na 26. Aleksandrijskom filmskom festivalu mediteranskih zemalja, izvijestila je danas Kinorama.

Film redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu, a međunarodni žiri rad direktora fotografije Branka Linte prepoznao je kao izuzetan i nagradio ga nagradom Best Artistic Achievement.

To je 'Crncima' dvanaesta nagrada u posljednjih godinu dana njegova festivalskog puta. Film je nedavno izabran za hrvatskog predstavnika u selekcijskom procesu Američke filmske akademije za nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film.

'Crnce' su prošle godine proizvele Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Glavne uloge u filmu tumače Ivo Gregurević, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić, Franjo Dijak i Nikša Butijer. Film je izašao i na domaćem DVD tržištu u distribuciji Continental filma.

Aleksandrijski filmski festival održavao se od 14. do 19. rujna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još