Film COLIN FIRTH KAO KRALJ

Filmu 'The King's Speech' nagrada publike u Torontu

Film čiji scenarij potpisuje David Seidler, a režiju Tom Hooper priča o teškoćama Georgea VI pri neočekivanom dolasku na vlast nakon abdikacije njegova brata 1936.

Film 'The King's Speech' o kralju Georgeu VI koji je pobijedio mucanje kako bi u potpunosti preuzeo ulogu kralja Engleske u ratno doba, osvojio je u nedjelju nagradu publike na 35. međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, najcjenjeniju nagradu festivala.

Colin Firth tumači kralja, a Geoffrey Rush osebujnog australskog terapeuta Lionela Loguea koji je vladaru pomogao da svlada mucanje. U filmu glume i Helena Bonham Carter i Guy Pearce.

Druga je nagrada pripala kenijskom filmu 'The First Grader' Justina Chadwicka. Govori o 84-godišnjem muškarcu koji odluči uzimati poduku nakon što vlada njegove zemlje objavi da je školovanje besplatno, a to je prilika koja mu je izmakla u mladosti kad je pomagao Keniji da se oslobodi britanskog kolonijalnog jarma.

Filmski festival u Torontu najznačajniji je u Sjevernoj Americi. Za razliku od većine ostalih filmskih festivala, ne dodjeljuje nagradu žirija.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još