Film U ART KINU METROPOLIS

Redateljski debi Jordan Scott u produkciji njenog oca Ridleyja

  • Autor: tportal.hr
  • 20.9.2010 15:46:26
  • 20.9.2010 14:03:45

Film 'Ljubomora' (Cracks) u Zagrebu će igrati od srijede 22. rujna samo u Art kinu Metropolis, kao i film 'John Lennon: Dečko koji ne obećava' (Nowhere Boy)

Britansko-irska drama Ljubomora (Cracks) o odnosima skupine djevojaka unutar engleskog djevojačkog internata 1930-ih dugometražni je debi Jordan Scott, kćerke slavnog Ridleyja Scotta koji je uz Tonyja Scotta bio i izvršni producent filma. U glavnoj je ulozi Eva Green, koja je debitirala u Bertoluccijevim 'Sanjarima', a najveću slavu donijela joj je glavna ženska uloga u filmu 'Casino Royale' s Danielom Craigom.

Direktor fotografije John Mathieson poznat je po filmovima 'Gladijator', 'Fantom u operi', 'Hannibal' i 'Kraljevstvo nebesko', dobitnik je nagrade BAFTA i dvaput nominiran za Oscara.

Film je imao međunarodnu premijeru na festivalu u Torontu, a europsku na Londonskom filmskom festivalu. Hrvatski distributer filma je VTI, a u Zagrebu će igrati od srijede 22. rujna samo u Art kinu Metropolis, kao i film John Lennon: Dečko koji ne obećava (Nowhere Boy), nakon čega ide u ostale hrvatske gradove.

Film se odvija unutar strogog i elitnog engleskog djevojačkog internata 1930-ih, gdje je grupa učenica na čelu s Di (Juno Temple) fascinirana instruktoricom plivanja, zagonetnom i karizmatičnom gospođicom G (Eva Green). Iako u početku potiče idolizaciju, njena pažnja će uskoro biti zaokupljena novom učenicom, egzotičnom Španjolkom Fiammom (María Valverde)...

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još