Film POHOD NA JUŽNU KOREJU

Matanićev film 'Majka asfalta' na festivalu u Pusanu

  • Autor: hina
  • 8.9.2010 14:17:33
  • 8.9.2010 13:03:09

Dugometražni igrani film 'Majka asfalta' redatelja Dalibora Matanića imat će međunarodnu premijeru na vodećem azijskom 15. međunarodnom filmskom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji, u sklopu programa World Cinema, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar

Prema pojašnjenju izbornika festivala, namjera je tog elitnog programa pokazati nove tendencije u svjetskoj kinematografiji kroz filmove poznatih redatelja.
Program World Cinema ove će godine prikazati 75 filmova iz čak 37 zemalja, a većinom će to biti svjetske premijere.

Scenarij za 'Majku asfalta' napisali su Tomislav Zajec i Dalibor Matanić, nagrađeni na Balkan film fundu u Solunu. Direktor fotografije je Vanja Černjul, a glavne uloge u filmu odigrali su Marija Škaričić, nagrađena ove godine Zlatnom arenom na festivalu u Puli, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić i Noa Nikolić.

Petnaesto izdanje vodećeg azijskog filmskog festivala, koji posjeti i do 200.000 gledatelja te više od 1.500 novinara, održat će se od 7. do 15. listopada 2010.
Matanićev film će u hrvatsku distribuciju krenuti u prosincu ove godine u distribuciji Continental filma.

Snimljen je u produkciji zagrebačke Kinorame i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još