Film OD 4. do 12. RUJNA

Dani hrvatskog filma u Orašju počinju

Od 4. do 12. rujna 2010. održat će se 15. Dani hrvatskog filma u Orašju koje organiziraju tamošnja Udruga filmski festival i Hrvatska matica iseljenika, a na svečanom otvorenju 4. rujna bit će prikazan film 'Neka ostane među nama' redatelja Rajka Grlića

Kako ocjenjuju organizatori u priopćenju, Festival u Orašju prerastao je od skromne revije hrvatskog filma u jedan od najznačajnijih kulturnih događanja za tamošnje Hrvate i za kulturu BiH.

Visoki pokrovitelj Festivala je predsjednica Federacije BiH Bojana Krišto, a nazočit će mu političari i kulturni djelatnici BiH i Hrvatske.

Svoj dolazak najavljuju mnogi glumci i redatelji, prijatelji glumca Ive Gregurevića, domaćina Festivala i predsjednika Udruge filmski festival - Dani hrvatskog Orašje, među kojima su Žarko Potočnjak, Slaven Knezovič, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Vedran Mlikota, Rajko Grlić, Ivan Goran Vitez, Zvonimir Jurić, Vera Zima, Mila Elegović i drugi.

Osim najnovije hrvatske filmske produkcije, koja je premijerno prikazana na Pulskom festivalu, bit će prikazana i dva filma iz regije.

Publika u Orašju, svakoga će dana u kino dvorani u 20 sati moći vidjeti po jedan film pa će tako nakon Grlićevog filma 'Neka ostane među nama' imati priliku vidjeti film 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić, a potom film 'Majka asfalta' redatelja Dalibora Matanića te film 'Šuma summarum' Ivana-Gorana Viteza kao i 'Sevdah za Karima' Jasmina Durakovića.

Bit će prikazani i filmovi 'Na lepom plavom Dunavu' Darka Bajića, 'Sedamdeset i dva dana' Danila Šerbedžije te 'Dva sunčana dana' Ognjena Sviličića, dok će na kraju festivala biti prikazan film 'The Show Must Go On' redatelja Nevia Marasovića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više